vrećice ispod očiju

Vrećice ispod očiju – blaga oteklina ili natečenost ispod očiju – česti su kao što dobi. Sa starenjem, tkiva oko očiju, uključujući i neke od mišića koji podržavaju svoje kapke, oslabiti. Normalno mast koja pomaže u održavanju oči onda preseliti u donje kapke, uzrokujući poklopci pojavljivati ​​puf. Fluid također može akumulirati u prostoru ispod očiju, dodajući da je oteklina.

Vrećice ispod očiju su obično kozmetički problem i rijetko znak ozbiljnih medicinskih stanja. At-home lijekova, kao što su hladnim oblozima, može pomoći poboljšati izgled vrećice ispod očiju. Za uporna ili uznemiravajući pod okom natečenost, kozmetički tretmani su na raspolaganju.

Kada posjetiti liječnika

Vrećice ispod očiju može uključivati

Što očekivati ​​od svog liječnika

Vi svibanj ne sviđa način na koji oni izgledaju, ali vrećice ispod očiju su obično bezopasne i ne zahtijevaju medicinsku njegu. Posavjetujte se s liječnikom ako se oteklina

Lijekovi

Vaš liječnik će htjeti isključiti druge moguće uzroke koji mogu doprinijeti oteklina, kao što su bolesti štitnjače, infekcija ili alergija.

Terapije

Kao što dobi, strukture tkiva i mišiće koji podržava svoje kapke oslabiti. Koža može početi padati, a mast koja se obično ograničena na područje oko očiju (orbite) može kretati u području ispod očiju. Također, prostor ispod očiju mogu akumulirati tekućine, što je područje ispod očiju pojavljuju puf ili natečene. Nekoliko faktora može dovesti do toga, uključujući

Priprema popis pitanja pomoći će vam da iskoristite svoje vrijeme sa svojim liječnikom. Za vrećice ispod očiju, neka osnovna pitanja pitajte svog liječnika uključuju

Ne ustručavajte se postavljati druga pitanja koja se javljaju na vas.

Vaš liječnik je vjerojatno da će vam postaviti niz pitanja, uključujući

Vrećice ispod očiju su obično kozmetički problem i ne zahtijevaju specifično liječenje. Kuća i lifestyle tretmani mogu pomoći smanjiti ili eliminirati natečen oči.

Medicinski i kirurški tretmani su na raspolaganju i ako ste zabrinuti o izgledu pod okom oteklina. Liječenje ne smije biti pokriveno zdravstveno osiguranje ako je to učinjeno samo poboljšati svoj izgled.

Ako mislite da je oteklina ispod očiju uzrokovana alergijom, pitajte svog liječnika o recept alergija lijekove.

Različiti tretmani bora se koriste za poboljšanje izgleda natečenost ispod očiju. To uključuje laserski resurfacing, kemijskih pilinga i punila, što može poboljšati tonus kože, zategnuti kožu i pomladiti izgled vrećice ispod očiju.

Operacija očnih kapaka (blefaroplastika) je opcija za uklanjanje vrećica ispod očiju. Tijekom blefaroplastike (BLEF-uh-srna-plas-t), posjekotine kirurg samo ispod trepavica u oku prirodne nabor ili unutar donjeg kapka. Kirurg uklanja ili redistribuira višak masnoća, mišića i progib kože. On ili ona tada sastaje kožu sitnim otapajućim šavova duž poklopcu prirodne nabor ili unutar donjeg kapka. Postupak se obično radi kao ambulantni postupak.

Osim ispravljanja vrećice ispod očiju, blefaroplastika može popraviti

Razgovarajte sa svojim liječnikom o rizicima očnih kapaka, koje uključuju infekcije, suhe oči i problemi s vizijom, suzne kanale i kapka poziciju.

Sljedeći savjeti mogu vam pomoći smanjiti ili eliminirati vrećice ispod očiju

operacija očnih kapaka

posjetite svog liječnika