uzroci raka

Što genske mutacije učiniti?

Što uzrokuje mutacije gena?

Rak je uzrokovan promjenama (mutacija) u DNK unutar stanica. DNA unutar stanice je pakiran u veliki broj pojedinačnih gena, od kojih svaka sadrži niz instrukcija koji govore ćeliju što funkcionira za obavljanje, kao i kako da rastu i dijele se. Pogreške u uputama može uzrokovati stanicu da se zaustavi svoje normalno funkcioniranje i može dopustiti stanice postanu kancerogene.

Kako mutacije gena u interakciji jedni s drugima?

Mutacija gena može uputiti zdravu stanicu na

Ove mutacije su najčešće one nalaze u rak. No, mnoge druge genske mutacije mogu doprinijeti da uzrokuje rak.

Genske mutacije se može dogoditi iz više razloga, na primjer

Mutacije gena se često javljaju tijekom normalnog rasta stanica. Međutim, stanica sadrži mehanizam koji prepoznaje kada se pogreška javlja i popravke grešku. Povremeno, greška je propustiti. To bi moglo dovesti do stanica da postanu kancerogene.

U genske mutacije ste rođeni s, a oni koji ste stekli tijekom svog života zajedno rade da uzrokuje rak.

Na primjer, ako ste naslijedili genetsku mutaciju koja vam stvara predispoziciju za rak, to ne znači da ste sigurni da će dobiti rak. Umjesto toga, možda ćete morati jedan ili više drugih mutacija gena uzrokuju rak. Vaš naslijedila mutacije gena moglo bi vam češće od drugih ljudi za razvoj raka kada je izložen određenom kancerogene tvari.

Nije jasno koliko je mnogo mutacija moraju akumulirati za rak da se formira. To je vjerojatno da to varira među vrstama raka.