tijela mehanika – Pregled tema

Dobro tijelo mehanika znači prakticiranje dobrog držanja tijekom dana. Koristite dobru tjelesnu mehaniku cijelo vrijeme, a ne samo kada imate bolove u leđima.

Držite leđa u neutralnom položaju-ne previše zakrivljeni i ne suviše ravna; Kad moraju ostati u jednom položaju za dulje vrijeme, uzeti redovite pauze da se protežu i vratiti neutralni položaj leđa; Prilikom podizanja, podignite s nogama, a ne na leđa. Vidi sliku odgovarajuće tehnike dizanja.

Držite uho, rame, kuk, a gležanj u nizu; Izbjegavajte zaključavanje vašeg koljena stojeći. Stavite jednu nogu na niskoj stolici, ako mora stajati na jednom mjestu za dugo vremena. Alternativna noge.

Ako mislite da su vaše probleme s leđima odnose na vaš radni prostor, razgovarajte sa svojim poslodavcem o imaju svoje radne stanice ocijeniti. Vi svibanj biti u mogućnosti smanjiti svoje šanse za probleme s leđima i biti ugodniji i učinkovitiji postavljanjem svog radnog prostora i radnih alata za svoje osobne potrebe.

Koristite pravilan sjedeći položaj u svom radnom okruženju. Sjedi s leđa podržava, noge ravne na podu, a ramena opuštena. Vidi sliku pravilan sjedeći stav; Izbjegavajte sjediti u jednom položaju dulje od sat vremena na vrijeme. Ustani ili mijenjati položaje često; Ako morate sjesti puno, je prioritet raditi vježbe istezanja; Ako vaš stolac ne pružaju dovoljnu podršku, koristite mali jastuk ili smotani ručnik kako bi podržao svoj donji dio leđa; Ustati sa stolice, držite leđa u neutralnom položaju, a pomaknuti naprijed na rubu stolice. Koristite svoje mišiće nogu stajati i do ne naginje se prema naprijed u struku; Za vožnju, povući svoje sjedalo prema naprijed, tako da su u udobnom dosegnuti pedale i volan. Zaustavi se često da se protežu i šetnju.