suočavanje rak dojke i podrška

Dijagnoza raka dojke može biti porazan. I baš kada se pokušavate nositi sa šokom i strahove o svojoj budućnosti, od vas se traži da se važne odluke o vašem liječenju.

Svaka žena pronalazi vlastiti način suočavanja s dijagnozom raka dojke. Dok ne pronađete ono što radi za vas, to bi moglo pomoći da se

Saznajte što trebate znati o svom raka dojke. Ako želite saznati više o svom raka dojke, pitajte svog liječnika za detalje vašeg raka – tipa, scensku i hormonski receptor status. Pitajte za dobrih izvora up-to-date informacije o svojim mogućnostima liječenja.

Znajući više o svom raka i svoje mogućnosti može pomoći da se osjećate više sigurni prilikom donošenja odluke o tretmanu. Ipak, neke žene možda ne želite znati detalje njihovog raka. Ako je to kako se osjećate, neka Vaš liječnik zna to.

Čuvajte svoje prijatelje i obitelj u neposrednoj blizini. Vaši prijatelji i obitelj mogu pružiti ključnu mreže podrške za vas tijekom liječenja raka.

Kao što se početi govoriti ljudima o svojoj dijagnozi raka dojke, vjerojatno ćete dobiti mnoge ponude za pomoć. Razmislite unaprijed o stvarima koje možda želite pomoći, da li je ima netko za razgovor, ako ste osjećaj niska ili dobivanje pomoći pripremanja jela.