su “hypoallergenic” kozmetika doista bolje?

Kad kupujete za kozmetiku ili proizvoda za njegu kože, vi ćete često vidjeti oznake koje govore proizvodi su “hypoallergenic”. To znači da su manje vjerojatno od drugih kozmetika izazvati alergijske reakcije. Također se navodi da će ovi proizvodi biti blaži ili čak i sigurnije za kožu.

Međutim, ne postoje savezni propisi koji reguliraju uporabu pojma “hypoallergenic”. Dakle, to je u potpunosti ovisi o proizvođaču li ili ne za označavanje nekog proizvoda na ovaj način. I nema dokaza da je proizvod označen na taj način izaziva manje alergijskih reakcija je potrebno.

Kada se obilježava kozmetike “hypoallergenic” prvi put postao popularan, FDA pokušala regulirati uporabu pojma. Godine 1975. FDA je izdala uredbu u kojoj se navodi da je kozmetička mogao biti označen kao “hypoallergenic” samo ako znanstvene studije o ljudskim subjektima pokazala da je on izazvao znatno nižu stopu nuspojava kožnih nego slični proizvodi ne podnosi zahtjev. Proizvođači su se da je odgovoran za obavljanje potrebnih ispitivanja. No, to pravilo je proglašen nevažećim američkim sudovima, ostavljajući proizvođača slobodno primijeniti pojam kako žele.

FDA Ured Kozmetika i boja Fact Sheet napominje da sastojci koji se koriste da bi kozmetički proizvodi su u osnovi isti u cijeloj industriji. prije nekoliko desetljeća, oštre sastojci su ponekad koristi, a oni su ponekad izazvati negativne reakcije kod nekih ljudi. No, ovi sastojci više ne koriste. Ipak, ipak, postoji nedostatak studija koje pokazuju određene proizvode ili kategorije proizvoda izazivaju manje nuspojava.

Dno crta je da je pojam “hypoallergenic” ima vrlo malo smisla i prvenstveno koristi kao marketinški alat. Nemoguće je da se jamči kozmetički ili proizvod za njegu kože nikad neće izazvati alergijsku reakciju. Budući da je FDA ne zahtijeva kozmetičke sastojke biti navedeni na etiketama proizvoda, potrošači koji su imali alergijske reakcije ili probleme s određenom tvari može izbjeći kupnju proizvoda koji ga sadrže čitajući natpise.

IZVOR

U. S. Food and Drug Administration: Centar za sigurnost hrane i primijenjenu prehranu.

Jesu li “Hypoallergenic” kozmetika doista bolje? na MedicineNet.

Izvrsno! Tu su uvijek nove savjete koje mogu učiniti vašu kožu izgledati bolje.

Uzmite kožu želite s našim osobnim kože procjenitelja.

Trikovi staviti svoje najbolje lice naprijed.

Jeste li napraviti jedan od ovih uobičajenih pogrešaka?

Sve što trebate znati raskošnih trepavica.

Kako zamah gela može raditi magiju za svoju šminku.

Činjenice o kozmetičkih sastojaka.

Trikovi izgledati crveno-tepih spreman.