steroidi astme: inhalacijski steroidi, nuspojave, prednosti i više

Ključni tretmani fo; asthm; su steroidi i ostali protuupalni lijekovi. Ovi lijekovi za astmu i pomoći u kontroli astme i spriječiti napade astme.

Znakovi čekanju napadaja

Glavne vrste protuupalnih lijekova za bolju kontrolu astme su steroidi ili kortikosteroidima. Ostali protuupalni tretmani uključuju leukotriena i imunomodulatori.

Inhalacijski steroidi su uporište liječenja za kontrolu astme. Upotreba inhalacijskim steroida vodi

Imajte na umu da, dok inhalacijski steroidi hel; spriječiti simptome astme, oni ne ublažavanje simptoma astme tijekom napada. Doze inhalacijskih steroida u inhalatore astme variraju.

Inhalacijski steroidi moraju se uzimati svakodnevno za najbolje rezultate. Neki poboljšanje simptoma astme može se vidjeti u 1 do 3 tjedna nakon početka udahnuti steroida, s najboljim rezultatima vide nakon 3 mjeseca svakodnevnog korištenja.

Inhalacijski steroid lijekovi za bolju kontrolu astme uključuju

Inhalacijski steroidi se u tri oblika: inhalator za odmjeravanje doze (MDI), inhalator za suhi prašak (DPI), što je; nebulize; rješenja.

Inhalacijski steroidi imaju nekoliko popratnih pojava, pogotovo u nižim dozama. Drozd (kvasac infekcije u ustima) i promuklost se može dogoditi, iako je to rijetko. Ispiranje usta, ispiranje nakon korištenja inhalatora astme i pomoću uređaja za odvajanje s inhalatorima za odmjeravanje doze može spriječiti ove nuspojave. Kandidijaza se lako liječi s recept antifungalna pastile ili ispiranja.

Uzmi ocjenu za astmu dobiti Akcijski plan Personalized

da; Noć