sindrom-home tretman Aspergerov

Vi najbolje može poslužiti vaše dijete učeći o Aspergerovim sindromom i pružanje poticajno i ljubavi dom okoliš. Zapamtite da je vaše dijete, baš kao i svaki drugi, ima svoje vlastite prednosti i slabosti i potrebe što je više podrške, strpljenja i razumijevanja, kao što možete dati.

Kao što je vaše dijete s autizmom postane punoljetan, on će se suočiti s izazovima, naravno. No, mladi s autizmom imaju više i više mogućnosti. Ključ je za početak planiranja za prijelaz prije nego što dođe. Evo kako.

Ovo su neki prijedlozi o tome kako pomoći djetetu koje ima Aspergerov sindrom. Neke od ideja će biti korisna, a neki možda neće raditi za vas. Fleksibilnost, kreativnost i spremnost da i dalje učiti sve će vam pomoći kada odgajati svoje dijete.

Djeca s Aspergerovim sindromom imaju koristi od svakodnevne rutine za jela, domaće zadaće, a prije spavanja. Oni također kao i posebnim propisima, te u skladu očekivanja znači manje stresa i konfuzije za njih; Mnogi ljudi s Aspergerovim sindromom učiniti najbolje s verbalnim (radije nego neverbalna) nastave i zadacima. Izravno, sažet i jednostavan način je također koristan; Osobe s Aspergerovim sindromom često imaju problema s razumijevanjem na “veliku sliku”, a skloni su vidjeti dio situacije, a ne cjelinu. Zato oni često imaju koristi od dijelova-za-cijeli nastavni pristup, počevši dio koncepta i dodajući tome da pokažu obuhvaća ideje; Vizualni podržava, uključujući rasporedi i drugim pisanim materijalima koji služe kao organizacijske pomagala, može biti od pomoći; Budite svjesni da je buka u pozadini, kao što je sat otkucava ili zujanje fluorescentne rasvjete, mogu biti zbunjujući za vaše dijete; Djeca s Autizam Spektar poremećaja (koje uključuju Aspergerov sindrom) može biti osobito zainteresirani za video igre, računala, ili drugih screen-based medija, kao što su TV. Ako je moguće, zadržati televizori, video igre i računala iz vašeg dječju sobu. Kada se djeca s Autizam Spektar poremećaja (ASDs) imaju tih uređaja u svojoj sobi, oni su više vjerojatno da će spavati manje sati. To je osobito istinito kada video igre su u spavaćoj sobi. Ako vaše dijete ne dobiva dovoljno sna, njegove ili njezine ASD simptomi mogu biti i gore; Djeca s Aspergerovim sindromom često sazrijevaju sporije. Nemojte ih uvijek očekivati ​​da će “djelovati na njihovu dob, pokušajte prepoznati stres aktivira i klonite ih se, ako je moguće pripremiti dijete unaprijed za teškim situacijama, i učiti ga njezine načine kako se nositi, primjerice, učiti dijete suočavanja vještine.. koja se bavi promjenama ili novim situacijama.