sam ja ovulacije? znati znakove da je vrijeme da biste dobili trudna

Prvi korak za dobivanje trudna je kako bi bili sigurni jajašce i sperma su u stanju zadovoljiti. To može biti trickier nego što zvuči. Vaše tijelo obično oslobađa jedno jaje svaki mjesec u procesu koji se naziva ovulacija. To treba biti oplođena ubrzo nakon toga. Kako bi poboljšao svoje šanse, to pomaže da znaš kad ovuliraju. Tada ćete znati kada vi i vaš partner bi trebao biti uzimajući zauzet.

Liječnici kažu da je najbolje da imaju seksualne odnose barem svaki drugi dan, pogotovo tijekom 5 dana prije ovulacije. Oni to nazivaju svoje “plodne prozor.” Sperma može preživjeti nekoliko dana unutar vašeg tijela, tako da je idealno da ih već tamo čeka na jaje.

Ako vaš menstrualni ciklus traje 28 dana, a mjesečnica stiže po planu, to je vjerojatnije da ćete ovulaciju na dan 14. To je na pola puta kroz svoj ciklus. Vaš plodni prozor počinje na dan 10. Ti si više vjerojatno da će zatrudnjeti ako imate spolni odnos barem svaki drugi dan između 10 i 14. 28-dnevnom ciklusu dana.

Vaša razina hormona mijenja tijekom menstrualnog ciklusa. Tijekom prve polovice, vaši jajnici otpuštaju hormon estrogen. Kada se razina estrogena dobiti dovoljno visoka, vaš jajnik ispušta jajašce. Tada se tijelo počne da progesteron, još jedan hormon. To uzrokuje tjelesna temperatura se lagano rasti.

Savjeti za Žgaravica građena prema tradicionalnom; Zdrava Diapering: Osnovni; Posjete stomatologu za trudnice

Pratite temperaturu svaki dan prije nego što se iz kreveta. Ovo čitanje je poznat kao bazalne tjelesne temperature. Ako imate kontrolu nad nekoliko mjeseci, možda ćete primijetiti uzorak koji pokazuje kada ovulaciju. To će vam pomoći planirati svoju plodnu prozor.

Vaši hormoni također promijeniti teksturu cervikalne sluzi, ljepljive tekućine koja dolazi iz vrata maternice, pri dnu maternice. Kao što je vaše tijelo dobiva spremni za ovulaciju, imate više od toga, a to se osjeća više rastezljiva i skliska, kao sirovina bjelanjaka. Tekstura pomaže plivati ​​sperma unutar vašeg tijela. Kada je vaš sluz se osjeća kao što je ovaj, trebali biste biti u svom plodnom prozor.

Zdravi Recepti minus Heartbur; Zaštititi svoju obitelj od klice; Neugodno zbog inkontinencije?