Rak & onkologija

Što je rak?

Rak “je pojam dajemo veliku skupinu bolesti koje se razlikuju po vrsti i, mjestu, ali imaju jednu zajedničku stvar: abnormalne stanice koje rastu izvan kontrole.

Benigni tumori; nisu kancerogeni i rijetko su opasne po život. Oni ne šire (metastazirati); u drugim dijelovima tijela. Mnogi grudi kvržice, na primjer, su benigni tumori.

Maligni tumori su kancerogene i mogu širiti na druge dijelove; tijela. Kad maligni tumor širi, a maligne stanice odvaliti i putovanja; preko limfnog krvi sustava na druga mjesta u tijelu da se slegnu i razmnožavanje; ili metastazirati, što rezultira novom tumora naziva sekundarni tumora, ili metastaza .; Naziv za rak, međutim, odražava podrijetlu raka; čak i ako se proširio na druge dijelove tijela. Na primjer, ako raka prostate; se proširio na jetru to se zove metastatski rak prostate.

Kako je počelo?

Rak počinje kad se normalna stanica postaje kancerogen. To se događa kada se nešto; narušava stanica DNA, mijenjajući nastavni kôd koji prati stanične; životni ciklus. Jedan ili više različitih faktora rizika može doprinijeti poremećaja.

Čimbenici rizika najčešći rak su

Uzrok nekontroliranog množenja abnormalnih stanica, kao što su; koliko brzo se to dogodi, razlikuje se od osobe do osobe. Mnogi ljudi prevladati bolesti; a mnogi žive s ovom bolešću žive ispunjen život za mnogo godina. Ako vi ili; netko blizak je dijagnosticiran rak, možda ćete biti zainteresirani da saznate više; o rak i / ili što tretmani mogu očekivati.

Kliknite ovdje za više informacija o

Liječenje Opcije

Postoji nekoliko mogućnosti liječenja na raspolaganju za rak. Tretmani planovi, razvijaju ovisi o tipu karcinoma, položaj, opsegu raka; i faza u kojoj se dijagnosticira, a zdravlje i dobrobit pacijenta .; Liječenje može biti jedno ili više od nekoliko različitih terapija.

Lijekovi se koristiti ne samo za liječenje raka, nego također i za ublažavanje simptoma; raka (na primjer bol), te sporednih učinaka, kao što su mučnina, obično s; razne vrste tretmana.

Većina lijekova protiv raka djeluju inhibicijom sinteze DNA ili neki drugi proces; u ciklusu staničnog rasta. Budući da su lijekovi protiv karcinoma je općenito brzo utječu dijeljenjem; stanice, druge ne-kancerogene stanice također će biti pogođene. Način na koji se s druge strane; Stanice su pogođene određuje nuspojave pojedinih lijekova. Druge stanice; pogođeni su krvne stanice koje se bore protiv infekcije, pomažu zgrušavanju krvi, i; prenose kisik u sve dijelove tijela. Kada su pogođene krvne stanice, pacijenti su; veća je vjerojatnost da se infekcija može vrebati ili lako krvare, i mogu se osjećati neuobičajeno; slaba i jako umorno. Brzo diobu stanice korijena kose i stanice koje oblažu; probavnog trakta, također mogu biti pogođeni.

Kao rezultat toga, nuspojave mogu uključivati ​​gubitak kose, slab apetit, mučnina i; povraćanje, proljev, i usta i usne čireve. Mnogi od tih nuspojava sada može biti; kontrolom, zahvaljujući novih ili poboljšanih lijekova. Nuspojave su općenito kratkotrajna; i postupno nestati. Kosa raste nazad, ali to može biti različite u boji i teksturi.

Mučnina doživjeli s nekim od lijekova protiv raka, mogu biti vrlo teške. sudjelovanje na: Slijede primjeri lijekova koji se koriste u liječenju mučnine

Liječenje lijekovima raka

Anti-Cancer Drugs

Primjeri protu-tumorskim lijekovima

Lijekove koji se koriste u liječenju mučnine

Vidi također