Rak dojke rizika u američkim ženama

Što je prosječni Amerikanac žena rizik od razvoja raka dojke tijekom svog života?

Što je prosječni Amerikanac žena rizik od raka dojke kod različitih dobnih skupina dijagnoza?

Koji faktori povećavaju rizik kod žena od raka dojke?

Što je prosječni Amerikanac žena rizik od razvoja raka dojke tijekom svog života?

Na temelju sadašnjih vera stopa, 12,4 posto žena rođenih u SAD-u danas će se razviti rak dojke u nekom periodu svog života (1). Ova procjena, od najnovijeg vidioca Cancer statistiku pregled (a izvještaj National Cancer Institute-a [] nadzor, epidemiologija, i krajnji rezultat [SEER] Programska izlazi jednom godišnje), temelji se na statističkim podacima od raka dojke za razdoblje od 2007 do 2009. godine.

Ova procjena znači da, ako je trenutna stopa vera ostaje isti, žena rođena danas ima oko 1 u 8 vjerojatnost da ju se s dijagnozom raka dojke u nekom trenutku tijekom svog života. S druge strane, šansa da ona nikada neće imati rak dojke je 87,6 posto, ili oko 7 u 8.

U 1970, životni vijek rizik od raka dojke u SAD-u bio je nešto manje od 10 posto (ili oko 1 na 10).

Posljednjih pet godišnjih izvješća vidioca pokazuju sljedeće procjene životno rizik od raka dojke, a sve u neposrednoj blizini vijek rizik 1: 8

SEER statističari očekivati ​​neki varijabilnost iz godine u godinu. Male promjene, poput onih opaženih tijekom posljednjih 5 godina, može se objasniti različitim čimbenicima, uključujući i manje promjene u razini faktor rizika u populaciji, male promjene u stopama raka dojke, ili samo slučajni varijabilnosti svojstvene podataka ,

Što je prosječni Amerikanac žena rizik od raka dojke kod različitih dobnih skupina dijagnoza?

Mnoge žene su više zainteresirani u opasnosti od raka dojke u određenim dobi ili nad određenim vremenskim razdobljima nego u opasnosti da bude dijagnosticiran u nekom trenutku tijekom svog života. Procjene desetljeću života također su manje pogođeni promjenama vera i mortaliteta od dugoročnih procjena. Izvješće SEER procjenjuje rizik od razvoja raka dojke u 10-godišnje dobi intervalima (1). Prema sadašnjem izvješću, rizik da žena će se s dijagnozom raka dojke tijekom idućih 10 godina, počevši od sljedećih dobnih skupina, je kao što slijedi

Ove vjerojatnosti su prosjeci za cijelu populaciju. Pojedinac žena rizik od raka dojke može biti veći ili manji ovisno o brojnim faktorima i faktorima koji još nisu u potpunosti razumjeli. Za izračun pojedinih žena procijenjeni rizik, zdravstveni djelatnici mogu koristiti raka dojke rizik procjena alat.

Za više informacija o riziku od raka dojke u određenim dobima i za određeno vremensko razdoblje, vidi tablicu 4.18 u izvješću vidi.

Koji faktori povećavaju rizik kod žena od raka dojke?

Najjači faktor rizika za rak dojke je starost. Žensko rizik od razvoja ove bolesti povećava kao ona dobiva stariji. Rizik od raka dojke, međutim, nije isti za sve žene u određenoj dobnoj skupini. Istraživanja su pokazala da žene sa slijedećim faktorima rizika imaju povećane šanse za razvoj raka dojke.

Howlader N, Nitko AM, Krapcho M, et. al. (eds). Rak SEER Statistika pregled, 1975-2009 (Vintage 2009 populacije), Bethesda, MD, 2012. Dobavljeno 7. rujna 2012.