prirođena srčana mana u djece resursima

Ako vaše dijete ima urođenu srčanom manom, to znači da Vaše dijete je rođen s problemom u strukturi svog srca.

Neke urođene srčane mane kod djece su jednostavne i ne treba liječenje, kao što je mala rupa između srčanih komora koja zatvara na svoju vlastitu. Druge prirođene srčane mane kod djece su složeniji i može zahtijevati nekoliko operacija koje se izvode tijekom razdoblja od nekoliko godina.

Kada posjetiti liječnika

Vijest da vaše dijete ima urođenu manu srca može ostaviti zabrinut za zdravlje svog djeteta i sada iu budućnosti. Ali, učenje o djetetovom prirođene srčane mane mogu pomoći da razumiju stanje i znati što možete očekivati ​​u narednim mjesecima i godinama.

Kako srce radi

Ozbiljne prirođena srčana mana obično postaju vidljivi odmah nakon rođenja ili tijekom prvih nekoliko mjeseci života. Znakovi i simptomi mogu uključivati

Kako oštećenja srca razviti

Manje ozbiljne prirođena srčana mana ne može dijagnosticirati tek kasnije u djetinjstvu, jer dijete ne može imati nikakve vidljive znakove problema. Ako se znakovi i simptomi vidljivi su u starije djece, oni mogu uključivati

Vrste srčanih mana

Ozbiljne prirođena srčana mana često se dijagnosticira prije ili odmah nakon što se dijete rodi. Ako primijetite da vaše dijete ima bilo koji od znakova ili simptoma gore, nazovite vašeg djeteta liječniku.

Ako vaše dijete ima bilo koji od znakova ili simptoma manje ozbiljnih srčanih mana kao što je on ili ona raste, nazovite vašeg djeteta liječniku. Liječnik vašeg djeteta može pustiti te znati ako vašeg djeteta simptomi zbog srčanog defekta ili drugog medicinskog stanja.

Srce je podijeljeno u četiri šuplje komore, dva na desnoj strani i dva na lijevoj strani. U obavljanju svoje osnovni posao – pumpati krv kroz tijelo – srce koristi svoje lijeve i desne strane za različite zadatke.

Desna strana srca seli krv u pluća kroz posudama zvanim plućne arterije. U plućima, krv uzima kisik zatim se vraća na lijevu stranu srca kroz plućne vene. Lijeva strana srca onda pumpa krv kroz aortu i na ostatak tijela.

Tijekom prvih šest tjedana trudnoće, srce počinje da oblik i počne tući. Glavni krvne žile koje drže do i od srca također početi da se formira u tom kritičnom trenutku za vrijeme trudnoće.

To je u ovom trenutku u razvoju svoje bebe da srce defekti mogu početi razvijati. Istraživači nisu sigurni što točno uzrokuje većinu tih nedostataka, ali misle da genetika, određene medicinske uvjete, neke lijekove i okolišni čimbenici poput pušenja, može igrati ulogu.

Postoji mnogo različitih vrsta urođenih srčanih mana, pada uglavnom u ovim kategorijama

Rupe u srcu. Rupe se mogu formirati u zidovima između srčanih komora ili između glavnih krvnih žila koje napuštaju srce. Ove rupe omogućuju bogatu kisikom i krvni siromašan kisikom miješati. Ako su rupe velike i puno krvi pomiješana krv da završi kao cirkulira kroz tijelo djeteta nije nosio što više kisika kao i obično.

Nemaju dovoljno kisika može uzrokovati vašeg djeteta kožu ili nokte da se pojavi plava. Vaša beba može također razviti znakove kongestivnog zatajenja srca, kao što su otežano disanje, razdražljivost i oticanje nogu, jer i kisikom bogatih i siromašan kisikom u krvi su poplave u pluća.

Ventrikularni septuma defekt je rupa u zidu između lijeve i desne komore na donjoj polovici srca (klijetki). Atrijskog septuma defekt nastaje kada postoji rupa između gornje srčane komore (pretklijetke).

Patent ductus arteriosus (PAY-tunt DUK-tus AHR-TEER-e-O-sus) je stanje koje uzrokuje otvor između plućne arterije (koja sadrži deoksidiranoj krv) i aortu (sadrži kisika u krvi). Kompletan atrioventrikularni mana kanal je stanje koje uzrokuje rupu u središtu srca.

Opstruirao protok krvi. Kada se krvne žile ili srčani zalisci su uski zbog defekta srca, srce mora raditi da pumpa krv kroz njih. Među najčešće ove vrste kvara je plućna stenoza (stuh-NO-SIS). To stanje nastaje kada je ventil koji omogućuje krvi da prođe s desne klijetke u pluća preko plućne arterije preuska da funkcionira ispravno.

Što možeš učiniti

Što očekivati ​​od svog liječnika

Testovi za dijagnosticiranje prirođene srčane defekt

Dugotrajno liječenje

Publikacije

Druga vrsta opstruktivne mana je aortalni stenoza. U tom stanju, aortalni ventil, koji omogućuje krvi da prođe s lijeve klijetke na tijelo preko aorte, preuska. Suziti ventili na silu srčanog mišića raditi, na kraju dovodi do zadebljanja i proširenje srca.

Abnormalnih krvnih žila. Nekoliko prirođena srčana mana dogoditi kada krvne žile idu i iz srca ne pravilno oblikovati, ili oni ne pozicionirana na način što bi trebao biti.

Defektom zove transpozicija velikih arterija je stanje uzrokovano abnormalnih krvnih žila. To se događa kada plućna arterija i aorta su na pogrešne strane srca.

Stanje koje se naziva koarktacije aorte se događa kada je glavna krvna žila opskrbljuje krvlju tijela je preuska. Coarctation aorte uzrokuje visoki krvni tlak.

Ukupno neprirodan plućna vena veza je defekt koji nastaje kada se krvne žile u plućima pridaju pogrešne području srca.

abnormalnosti srčanih zalistaka. Ako se srčani zalisci ne mogu otvoriti i zatvoriti ispravno, krv ne može teći glatko.

Jedan od primjera ove vrste defekta naziva Ebstein a anomalije. U Ebstein je anomalija, tricuspid ventil – koji se nalazi između desne pretklijetke i desne klijetke – nije ispravan i često curi.

Drugi primjer je plućna atrezija, u kojem je plućna ventil nedostaje, uzrokuje abnormalni protok krvi u pluća.

Većina prirođena srčana mana rezultirati iz problema u ranoj fazi razvoja srca vašeg djeteta, uzrok koji je nepoznat. Međutim, određeni faktori okoliša i genetskog rizika može igrati ulogu. Oni uključuju

Lijekovi. Određeni lijekovi uzimaju tijekom trudnoće može uzrokovati urođene mane, uključujući i urođenih srčanih mana. Dajte svom liječniku potpuni popis lijekova vas odvesti prije nego što pokušate zatrudnjeti.

Lijekovi se zna da povećavaju rizik od prirođenih srčanih mana su talidomid (Thalomid), akne lijekove isotretinoin (Amnesteem, Claravis, Sotret), litij i lijekovi protiv napada koji sadrže valproat.

Nasljedstvo. Prirođena srčana mana čini da se izvoditi u obitelji, a povezani su s mnogim genetskim sindromima. Mnoga djeca s Downovim sindromom – koja je uzrokovana pomoćnim 21. kromosoma (trisomija 21) – imaju srce nedostatke. Kod ne komad (brisanje) genetskog materijala na kromosomu 22 također uzrokuje srčane mane.

Genetičko testiranje može otkriti takve poremećaje tijekom fetalnog razvoja. Ako već imate dijete s prirođene srčane mane, genetski savjetnik može procijeniti izglede da vaš sljedeći dijete će imati jedan.

Neki potencijalni komplikacije koje se mogu pojaviti s prirođene srčane mane su

Potreba za cjeloživotnim praćenja. Tretman za djecu koja imaju prirođena srčana mana možda ne završavaju operacije ili lijekove, a oni su mladi.

Djeca koja imaju srce nedostatke treba biti svjestan svojih srčanih problema cijeli život, kao što je njihova mana može dovesti do povećanog rizika od infekcije srčanog tkiva (endokarditisa), zatajenja srca ili srčanog zaliska problema. Većina djece s prirođenim srčanih mana će morati da se vidi redovito kardiologa tijekom njihova života.

Ako vaše dijete ima život opasne srčane defekt, to će vjerojatno biti otkriven ubrzo nakon rođenja, ili možda prije rođenja kao dio rutinskih ispita tijekom trudnoće.

Ako sumnjate da vaše dijete ima srčani defekt kasnije u djetinjstvu ili djetinjstvu, razgovarati s Vašeg djeteta liječniku. Budite spremni za opis vašeg djeteta simptome i pružiti obiteljsku anamnezu, jer neke srčane mane znaju biti nasljedna.

Liječnik vašeg djeteta može također žele znati da li je majka djeteta imao bilo kakve medicinske uvjete ili koristiti nikakve lijekove ili alkohol tijekom trudnoće koje su mogle biti faktor rizika za razvoj urođenu srčanom manom.

Vaše vrijeme sa svojim liječnikom je ograničen, tako priprema popis pitanja mogu vam pomoći da većinu svog vremena zajedno. Možda želite postaviti sljedeća pitanja

Vaš liječnik je vjerojatno da će vam postaviti nekoliko pitanja. Budući da je spreman odgovoriti na njih mogu zadržati vremena za ići preko bilo koje točke koju želite potrošiti više vremena. Vaš liječnik može zatražiti

Liječnik vašeg djeteta može u početku sumnjate da postoji problem, jer on ili ona čuje srčani šum tijekom rutinskog pregleda. Srce Žubor je zvuk koji nastaje kada se krv teče normalno kroz srce i krvne žile. Liječnik vašeg djeteta može čuti srčani šum sa stetoskopom.

Većina srce žubori su nevini, što znači da nema srčanih mana i šum nije opasno za zdravlje vašeg djeteta. Neki žamor, međutim, može značiti krv teče kroz djetetovog srca nenormalno, jer on ili ona ima srčani defekt.

Ako je moguće, vaše dijete ima srčani mana, svog liječnika ili vašeg djeteta liječniku može naručiti nekoliko testova da vidi da li Vaše dijete ima problema sa srcem. Uz redovitu fizičku ispit, to bi moglo uključivati

Echocardiogram. Liječnik vašeg djeteta može koristiti redovne ehokardiogram za dijagnosticiranje urođenu srčanom manom nakon što je dijete rođeno.

U ovom neinvazivnom testu, djetetov liječnik obavlja ultrazvuk za izradu slike srca. Echocardiogram omogućuje liječniku da vidi svog djeteta srce u pokretu i identificirati abnormalnosti u srčanom mišiću i ventile.

Kateterizaciju srca. U ovom testu, tanka, fleksibilna cijev (kateter) umeće se u krvnu žilu na bebinoj prepone i vodi kroz njega u srce.

Kateterizacija ponekad potrebno jer to može dati Liječnik vašeg djeteta mnogo detaljniji prikaz vašeg djeteta srčanom manom nego echocardiogram. Osim toga, neki postupci obrade može biti učinjeno tijekom srčane kateterizacije.

Kongenitalne srčanih mana može imati dugoročni učinak na zdravlje vašeg djeteta – u nekim slučajevima, takve nedostatke može sigurno ići neobrađen. Određeni nedostaci, kao što su male rupe, mogu se čak ispraviti kao svoje dijete dobi.

Neki srčani defekti, međutim, ozbiljne i zahtijevaju liječenje ubrzo nakon što se našao. Ovisno o vrsti srčanom manom Vaše dijete ima, liječnici liječiti prirođena srčana mana s

Postupci koji koriste kateterizacija. Neka djeca i odrasli sada imaju svoje prirođena srčana mana popraviti pomoću kateterizacije tehnika koje omogućuju popravak obaviti bez kirurški otvaranja grudnog koša i srce. U postupcima koji se može obaviti koristeći kateterizaciju, liječnik unosi tanke cijevi (kateter) u venu u nogama i to vodi do srca uz pomoć rendgenskih snimaka.

Nakon što je kateter postavljen na mjestu defekta, sitni alati navojem kroz kateter u srce otkloniti kvar. Kateter postupci često se mogu koristiti za popravak rupa ili područja suženja.

Za ispravljanje rupu u srcu, kao što je atrijska septuma defekt, kateter je navojem kroz krvne žile u rupu. Kateter je opremljen krovnim nalik uređaj koji je otvorio i ostavio na mjestu. To čepovi rupu, a tijekom vremena, normalno tkivo raste preko uređaja.

Za popravak područja suženja, kao što su plućne stenoze ventila, kateter je opremljen s malom balonu koji je napuhan na području koje je suženo. To stvara širi prostor za protok krvi kroz.

Otvoreni operacije srca. U nekim slučajevima, djetetov liječnik ne može popraviti vaše dijete srčanom manom, koristeći postupak kateter. U tim slučajevima, vaše dijete možda trebati operaciju otkloniti kvar.

Vrsta operacije dijete treba ovisi o stupnju defekta. Za neke urođenih srčanih mana, kao što je rupa u srcu, minimalno invazivne operacije srca može biti opcija. Međutim, prirođena srčana mana obično su korigirane pomoću otvorenog operaciji srca.

Ili tip operacije zahtijeva zaustavljanje srca privremeno korištenje stroja srce-pluća prometovati krv kroz tijelo za vrijeme operacije. Velika razlika između dva operacije je da se u minimalno invazivne procedure, kirurzi mogu raditi preko rebara koriste samo male rupe. U otvorenom operacije srca, prsa mora biti otvorena.

Ove operacije su glavne medicinske postupke i može zahtijevati značajno vrijeme oporavka za svoje dijete.

Lijekovi. Neke blage prirođenih srčanih grešaka, pogotovo onih kasnije u djetinjstvu ili odrasloj dobi, može se liječiti s lijekovima koji pomažu rad srca učinkovitije. I, ponekad, prirođena srčana mana ne mogu operiran, ili se ne može u potpunosti popraviti. U tim slučajevima, lijekovi mogu biti opcija.

Lijekovi poznati kao angiotenzin-konvertirajućeg enzima (ACE inhibitori), angiotenzin II blokatori receptora (ARB), beta blokatori i lijekovi koji uzrokuju gubitak tekućine (diuretici) mogu pomoći u ublažavanju stresa na srce snižavanjem krvnog tlaka, srčanog ritma i količinu tekućina u prsa. Određeni lijekovi također mogu biti propisane pomoći nepravilne otkucaje srca (aritmije).

Ponekad kombinacija tretmana je potrebno. Osim toga, neki kateter ili kirurški postupci moraju biti učinjeno u koracima, tijekom godina. Drugi možda morati ponavljati kako dijete raste.

Neka djeca s prirođenim srčanih mana zahtijevaju više postupaka i kirurških zahvata tijekom cijelog života. Iako su rezultati za djecu sa srčanim defektima dramatično poboljšana, većina ljudi, osim onih s vrlo jednostavnim nedostataka, zahtijevat će daljnje liječenje, čak i nakon korektivne kirurgije.

Cjeloživotno praćenje i liječenje. Čak i ako vaše dijete ima operaciju u liječenju srčanih mana, djetetov stanje trebat će pratiti ostatak svog života.

U početku, to je učinjeno od strane pedijatra kardiologa, a zatim odraslog kardiologa. Kongenitalne srčanih mana može utjecati na djetetov život odraslih, kao što može doprinijeti drugih zdravstvenih problema.

Kao što je vaše dijete dobi, važno je da ga ili nju podsjećaju na stanje srca koje je ispravljen i potrebu za stalnom brigom. Potaknite dijete da bi njegov ili njezin liječnik upoznat defekta srca i postupci izvode se postupa problem.

Vježba ograničenja. Roditelji djece s prirođenim srčanih mana može brinuti o rizicima grube igre i aktivnosti, čak i nakon liječenja. Iako neka djeca možda trebati ograničiti količinu ili vrstu vježbi, mnogi mogu sudjelovati u normalnim ili gotovo normalne aktivnosti.

Liječnik vašeg djeteta mogu vam reći koje aktivnosti su sigurne za vaše dijete. Ako neke aktivnosti ne predstavljaju različite opasnosti, poticati svoje dijete da sudjeluje u drugim aktivnostima umjesto fokusiranja na ono što on ili ona ne može učiniti. Iako je svako dijete različito, većina djece s prirođenim srčanih mana odrasti zdrav, produktivan život.

prevencija infekcije. Ovisno o vrsti kongenitalne srčanom manom Vaše dijete ima, a operacije se koristi da ga ispravi, vaše dijete možda morati poduzeti dodatne korake kako bi spriječio infekcije.

Ponekad, kongenitalne srčanih mana može povećati rizik od infekcija – bilo u obloge od srčanog ili srčanih zalistaka (infektivnog endokarditisa). Zbog tog rizika, Vaše dijete možda morati uzeti antibiotike kako bi spriječili infekciju prije dodatnih operacija ili stomatološkog zahvata.

Djeca koja su najvjerojatnije imaju veći rizik od infekcije uključuju one čiji kvar je popravljen s protetski materijal ili uređaj, kao što su umjetni srčanog zaliska. Djeca koja ste imali operaciju na mjesto protetske uređaj u prethodnih šest mjeseci također se suočavaju s većim rizikom od infekcije. Pitajte vašeg djeteta kardiologa, ako su preventivne antibiotici potrebno za Vaše dijete.

To je prirodno za mnoge roditelje da se osjećaju zabrinuti za zdravlje svog djeteta, čak i nakon liječenja prirođenih srčanih mana. Iako mnoga djeca koja imaju prirođena srčana mana može raditi iste stvari djeci bez srčanih mana mogu, evo nekoliko stvari koje trebate imati na umu ako vaše dijete ima urođenu srčanom manom

Budući da je točan uzrok većine urođenih srčanih mana je nepoznat, možda neće biti moguće spriječiti ovim uvjetima. Međutim, postoje neke stvari koje možete učiniti kako bi moglo smanjiti djetetov sveukupni rizik od rođenja grešaka, a možda srčanih mana, također, kao što su

Iskustvo u tretmanima., Liječnici obučeni u srce uvjetima (odraslih kardiologa i pedijatrijskih kardiologa) su ocijenili i tretira djecu i odrasle osobe s prirođenim srčanim bolestima za više od 60 godina. Srce kirurga (kardiovaskularni kirurzi) imaju veliko iskustvo liječenje prirođenih bolesti srca.

Svake godine, liječnici procijeniti i liječiti više od 10.000 odraslih i djece s prirođenim srčanim bolestima.

u Rochester, Minnesota., je rangiran među najboljih bolnica za srce i operacije srca u US News & World Report.

radi sa stotinama osiguravajućih društava te je u mreži usluga za milijune ljudi. U većini slučajeva, ne zahtijeva liječnika uputnicu. Neki osiguravatelji zahtijevaju uputnice ili mogu imati dodatne zahtjeve za određene medicinske skrbi. Svi termini su prioritetne na temelju medicinske potrebe.

Liječnici obučeni u liječenju djece sa bolestima srca (pedijatrijski kardiologa), kirurga i drugih stručnjaka rade zajedno u Centru za kongenitalnih srčanih bolesti da se brine za djecu s prirođenim srčanim bolestima.

Djeca s prirođenim srčanim bolestima su zbrinuti u Eugenio Litta Dječje bolnice u Minnesoti. Bolnica uključuje kardiovaskularne jedinicu posvećenu prije i poslijeoperacijske skrbi o djeci koja imaju prirođene bolesti srca. Medicinske sestre obučeni u liječenju djece i adolescenata s prirođenim osoblja bolesti srca jedinicu.

U bolnici, dijete-life stručnjaci vas i vaše dijete nositi s prirodnim strahove o bolesti, medicinskih postupaka i bolničkih usluga pomoći.

Za obveze ili više informacija, nazovite Središnjeg Imenovanje ured na 507-538-3270 7:00 do 6 sati prema srednjoj vrijeme, od ponedjeljka do petka, ili dovrši on-line zahtjev za imenovanje obrasca.

Pogledajte informacije o uslugama pacijenata na tri lokacije, uključujući i mogućnosti prijevoza i smještaja.

ERS razviju nove tretmane za ljude s nasljednom bolesti srca, ocijeniti učinkovitost liječenja i proučavanje genetskih uzroka nekih od tih bolesti. ERS su objavili na stotine članaka koji opisuju dugoročne rezultate liječenja za mnoge prirođenih srčanih bolesti.

Pogledajte popis publikacija od strane liječnika na prirođene bolesti srca na PubMed, servis Nacionalne knjižnice medicine.

posjetite svog liječnika