Prevencija raka dojke (pdqто): prevencija [] -Oko to PDQ sažetak

Svrha ovog sažetka

Svake godine u Sjedinjenim Američkim Državama, u blizini 250.000 žene uče da imaju rak dojke. Kako se nositi sa svojom dijagnozom, oni su također traži da zastrašujuće odluke o tome kako najbolje boriti bolesti; Novi pacijenti suočavaju tretman trebaju shvatiti svoje mogućnosti, a to znači učenje sve što mogu o svom raku, kaže raka dojke kirurg Lee Gravatt Wilke, MD; Wilke, koji je docent kirurgije na Sveučilištu Duke zdravstvenog sustava i član upravnog odbora NavigateCancer …

Recenzenti i ažuriranja

Ovaj sažetak je redovito revidirati i ažurirati prema potrebi od strane PDQ Screening i prevenciju Uredništva, što je urednički neovisan od Nacionalnog instituta za rak (). Sažetak odražava neovisnu pregled literature i ne predstavlja izjavu o privatnosti ili National Institutes of Health (NIH).

Članovi uprave nedavno pregledavamo objavljenih članaka svaki mjesec kako bi se utvrdilo je li članak bi trebao

Promjene u sažecima su kroz proces konsenzusa u kojima su članovi odbora procijeniti težinu dokaza u objavljenim člancima i utvrdila kako je članak bi trebao biti uključen u sažetku.

Sve primjedbe ili pitanja o sadržaju skraćenog treba dostaviti Cancer.gov putem web stranice je kontakt obrasca. Ne kontaktirati Pojedini članovi odbora sa pitanjima ili komentarima o sažecima. Članovi uprave neće reagirati na pojedinačne upite.

Razine dokaza

Neki od referentnih citata u ovom sažetku pratnji level-of-dokaz oznaka. Ove oznake su namijenjeni za pomoć čitateljima procijeniti snagu dokaza u prilog uporabe određenih intervencija ili pristupa. PDQ Screening and Prevention Uredništvo koristi formalni dokaz rang sustava u razvoju svojih razina-of-dokaz oznake.

Dopuštenje za korištenje ovog sažetka

PDQ je registrirani zaštitni znak. Iako je sadržaj PDQ dokumentima mogu se slobodno koristiti kao tekst, to se ne može identificirati kao PDQ informacija rak Ukratko, osim što je prikazana u cijelosti i redovito se ažurira. Međutim, autor će biti dopušteno da napiše rečenicu kao što je ” ‘s PDQ informacija Rak Ukratko o prevenciji raka dojke navodi rizike jezgrovito: [uključivati ​​izvadak iz sažetka].”