Pregled mokrenje u krevet obrada

Većina djece steći kontrolu mjehura s vremenom, bez ikakvog liječenja. Mokrenje u krevet da se i dalje prošlosti dobi da je većina djece imaju noćna mjehura upravljačke obično na 5 ili 6 godina-i obično će prestati s vremenom, bez liječenja. Ako ne, kućno liječenje može biti sve što je potrebno kako bi se dijete zaustaviti mokrenje u krevet. Za više informacija, pogledajte odjeljak kućno liječenje ove teme.

Tretman za mokrenje u krevet se temelji na

Tretman za mokrenje u krevet može uključivati

Liječenje može biti korisno ako mokrenje u krevet čini se da utječu na djetetovu samopoštovanje ili utjecaj na to koliko vaše dijete radi sa školskim ili dobivanje zajedno s njegovim vršnjacima.

Najbolje rješenje može biti kombinacija tretmana. Ovdje su neke prijedloge za mogućnostima liječenja prema dobi Vašeg djeteta.

Za više informacija, pogledajte

Dobi djeteta. Neki tretmani rade bolje od drugih za djecu određene dobne skupine; Djeteta i stavovi roditelja o mokrenje u krevet. Ako dobije kontrolu mjehura se vidi kao normalan proces, to je obično lakše za dijete da se zaustavi mokrenje u krevet; Početna situacija. Ako dijete dijeli sobu s drugom djecom, neke tehnike pobuditi dijete, kao što su neki alarmi vlage, ne može biti praktična.

Motivacijski terapija. Ova metoda uključuje roditelje poticanje i jačanje djeteta osjećaj kontrole nad mokrenje u krevet; alarmi vlagu, što otkrivaju vlažnost u djetetovom gaće za vrijeme spavanja i zvučni alarm da se probudite dijete; Desmopresin i triciklički antidepresivi. Ovi lijekovi povećati količinu urina koja se mjehur može primiti ili smanjiti količinu urina izdana od strane bubrega.

Vijeku 5 do 8: Pomozite djetetu razumjeti da mokrenje u krevet je normalan dio odrastanja. Poticanje i pohvala može biti sve što je potrebno da bi se vaše dijete probuditi prije vlaženja. Hvalite i nagraditi svoje dijete za korake on ili ona uzima da su suhe noći. I imati svoje dijete preuzeti aktivnu ulogu u čišćenju nakon vlaženja; Dobi od 8 do 11: Ako je vaše dijete još uvijek se moči u krevet, alarm vlage može biti uspješan tretman opciju. Također, lijek kao što dcsmoprcsin može biti korisna za povremene prekonoćne događaje kao što su kampiranje ili sleepovers; Starije od 12 godina i starije: Ne može biti značajan emocionalni učinci ako mokrenje u krevet i dalje postoji u ovoj dobi, tako da liječenje može biti agresivniji. Ako dosljedna primjena alarma vlage ne radi, liječnik može predložiti lijekove i / ili savjetovanje.