Najbolji rasvjeta dizajn ideje za vaš dom

 Sadržaj arhivi nakon 2 godine kako bi se osiguralo naše čitatelje mogu lako pronaći najviše pravovremene sadržaj; Da biste pronašli najnovije informacije, unesite svoju temu od interesa u našu tražilicu.

Kao i većina ljudi, vjerojatno ne daju mnogo mislio na unutarnje rasvjete. Sve dok se svjetlo upali svaki put kada prebacite prekidač, ti si zadovoljan. Ali zašto podmiriti za zadovoljavajuće osvjetljenje kada možete imati kućnu rasvjetu koja čini gotovo svaka aktivnost u kućanstvu lakše, ugodnije i sigurnije? Ne košta puno – a možda čak i uštedjeti novac u dugoj vožnji.

Znatiželjan? Evo nekoliko dom rasvjeta ideje koje vam mogu pomoći optimizirati rasvjetu u vašem domu.

Do Maura Kell; Nedavno je novi show pod nazivom vreba: Netko gleda, premijerno na Investigation Discovery kanalu. Tijekom šest epizoda, program pripovijeda priče o ljudima koji su neumorno bavio bivšim partnerima ili susjeda, ili relativne strance – i pruža uvid u neke svoje uvijene motiva. Prva epizoda detalje odnosa između Peggy Klinke i Patrick Kennedy, čovjeka kojeg je nekad smatrao ljubav svog života – koji će na kraju ubiti …

Fluokompaktne žarulje su način da ide. Ako želite optimizirati rasvjetu u vašem domu, kompaktne fluorescentne žarulje su način da ide za većinu aplikacija. Također se zove kompaktne fluorescentne svjetiljke (CLF), oni imaju nekoliko prednosti u odnosu na obične žarulje sa žarnom niti. Osim konzumiranja manje energije, traju i do 15 puta duže, veća dugovječnost znači veću udobnost i sigurnost (mislim manje putovanja gore ljestve za promjenu izgorjelih žarulje).

Fluorescentne žarulje mogu se prilagoditi potrebi. Za razliku od žarulja sa žarnom niti, CLF dolaze u rasponu od “temperatura boje”, sa toplom (slično kao sa žarnom niti) da se ohladi (svijetlo plavo-bijela). Budući da je svjetlost iz žarulje sa hladnom temperature boje može aproksimirati dnevno svjetlo, dnevna izloženost CFL ili cijev fluorescentne žarulje izgleda za promicanje normalan cirkadijurni ritam u starijih odraslih osoba (što znači da može biti manja šansa za probleme sa spavanjem), u skladu s Patricia Rizzo , voditelj dizajn programa na Lighting Research Center iz Rensselaer Polytechnic Institute u Troy, NY, s druge strane, kaže Rizzo, noćna izlaganje da se ohladi fluorescentno svjetlo može ometati san. Ona preporučuje držati sa žarnom niti svjetla ili toplom CFL za čitanje u krevetu i drugih noćnih aktivnosti.

CLF također može biti bolji za nanošenje šminke i brijanje. “Za žene koje rade u uredima i za svjetlo kože muškaraca, svijetao bijeli CFL je najbolje”, kaže Jane Grosslight, Tallahassee, Florida .– temelji autor nekoliko knjiga o dizajna rasvjete, uključujući i energetski učinkovitih danjeg svjetla i električnu rasvjetu tehnike. “Office okruženja su osvijetljeni sa svijetle bijelo fluorescents, a muškarci da svijetle bijelo povećava kontrast između njihove kože i njihovim brkova”. Grosslight kaže da, za ljude koji su vidjeli to poglavito u njihovoj kući, meki bijeli CLF raditi i za nanošenje šminke i brijanje.