mesnica metla

Uobičajeni nazivi: mesnica metla je također poznat kao okvir svetom, koljeno Holly pettigree, slatke metle i židovski mirte.

učinkovitost klijenata

Ooo … Pozitivne klinička ispitivanja

Ocjene za sigurnost

Mesnica metla je low-uzgoj uobičajeno zimzeleni grm. To je široko rasprostranjena, od Irana do Mediterana i južnoj Americi. Biljka razvija jestive mladice koje su slične šparoge u formi. Mesnica metla je tvrd, uspravno, iscrtanih stabljike s lažnim trnovitim listovima. Naziv ove biljke ne treba miješati s metlom (Cytisus scoparius) ili brnistre (Spartium junceum).

R. aculeatus je dobio svoje pravo ime, mesarski metlu jer su mu ukočeni grančice su povezani i koriste mesari u Europi zadržati svoje rezanje ploče čist. Biljka ima dugu povijest korištenja. Prije više od 2000 godina, evidentirano je kao laksativ, diuretik, te phlebotherapeutic (korisno za vene) sredstva. Ekstrakti, decoctions i oblozi su korištene kroz stoljeća, ali je ljekovita upotreba ove biljke nije postalo uobičajeno sve do prošlog stoljeća. Ranija ispitivanja tijekom 1950 pokazuju da ekstrakt mesnice metle induciraju vazokonstrikciju i prema tome može imati upotrebu u za liječenje cirkulacijskih bolesti. Sve veća popularnost prirodnih i biljnih lijekova u Europi u 1970. potvrdila svoju poziciju u suvremenoj medicini. Novi upotrebljava za ovo postrojenje Uključene njegovu uporabu kao protuupalno sredstvo za sprječavanje i ateroskleroze.

Različiti spojevi su izolirani iz mesnice metle. U 2 primarni aktivni saponin spojevi su ruskogenin i neoruscogenin. Mesnice metla je aktivni sastojak u nekoliko proizvoditi pripravke i lokalnih tretmana za bolesti vena i venske insuficijencije, kao što su proširene vene i hemoroida. Ograničeni rezultati pokazuju neke obećanja iz kliničkih ispitivanja su dostupni. Njemačka komisija E odobrila oralnu upotrebu za potporne terapije za tegoba kroničnim venske insuficijencije i pritužbe hemoroide. Mesnice metla mogu također biti korisni za ortostatske hipotenzije, mada podaci ograničen.

Novi moderni koristi za ove biljke su uključeni njegovu uporabu kao protuupalno sredstvo za sprječavanje i ateroskleroze. Otkriće novog farmakološkog djelovanja mesnice metle, posebno citotoksično, ukazuju na potrebu za nastavkom istraživanja mesnice metle.

Mesnica metla se koristi u mnogim oblicima kao laksativ, diuretik, za liječenje krvožilnog bolesti i citotoksično sredstvo, iako ograničene rezultate iz kliničkih ispitivanja su dostupni.

Mesnice metla je korištena u kliničkim ispitivanjima za kronične venske insuficijencije standardizirano na 7 do 11 mg ruskogenin. Hesperidin metil kalkon je također bio korišten kao marker za standardizaciju u proizvodu Ciklo 3 Fort. Ekstrakti su bili dozirani sa 16 mg dnevno za kroničnu phlebopathy, a topičke kreme formulacija je korištena za primjenu od 64 do 96 mg ekstrakta dnevno.

Kontraindikacije još nisu identificirani.

Informacije u vezi sigurnosti i djelotvornosti u trudnoći i za vrijeme dojenja nedostaje. Izbjegavajte upotrebu.

Ništa dobro dokumentirana.

Nema nuspojave su prijavljene.

Nije poznato da je toksičan.

Reference