liječenje kolere

Istraživanje

Dodatne opće informacije o liječenju kolere može se naći na web stranici.

theernment podržava sveučilišni temelji i farmaceutske i biotehnološke istraživače koji rade na razvoju novih kolere tretmana i cjepiva kako bi spriječio infekcije.

theernment napori u razvijanju preventivno cjepivo protiv kolere ciljanih dva različita, ali se preklapaju pristupa: žive i “ubili” cjepiva.

Cijepljenje je važan način da se zaštite ranjive populacije od kolere. Cjepiva su obično ocjenjuju u terenskim studijama uspoređujući učestalost bolesti (u ovom slučaju, kolera) u cijepljenog stanovništva na necijepljenog placebo kontrolnoj populaciji. Važan re-analiza velikog studiji koja je uključivala cjepiva koja sadrži inaktivirani kolere utvrdili da je učestalost kolere među placebo varirati s razinom cijepljenja u zajednici. Zaključak nacrtana je da cijepljenje smanjuje količinu kolere u okoliš, te stoga, rizik od infekcije svima u zajednici. Ova pojava, poznata zajednica ili “stado” imunitet, javlja se s mnogim cjepivima, i pokazuje snagu cijepljenja brzo kontrolu i eliminirati zaraznu bolest, čak i kada su neki u populaciji nisu cijepljeni. U slučaju kolere, jedna epidemiološka model u Bangladešu pokazao da imunitet zajednice, cjepivo sadrži inaktivirani kolere prenose relativno kratkotrajan imunitet mogao eliminirati kolere u cijelosti ako je cijepljena 70 posto stanovništva.

Razvoj cjepiva koje sadrži živu kolere uključuje smanjenju bakterije virulentnosti i sposobnost da izazovu proljev čuvajući svoju sposobnost da inducira imuni odgovor. Jedan kandidat Peru-15, koji je razvio theernment financira istraživača u Sveučilišta Harvard laboratoriju istraživač John Mekalanos, Ph.D., pokazala obećanja i čeka komercijalnu sponzorstvo za konačni razvoj i licencu. Drugi kandidat, CVD-103HgR, je licencirano u Europi, ali trenutno nije u proizvodnji ili predviđen za uporabu u kolere-endemska područja.

“Ubio” ili inaktivirana cjepiva su one koje sadrže kolere bakterije koje su napravljene bezopasan kako se ne bi zaraziti cijepljene primatelja. Trenutno, dva od tih vrsta kolere cjepivo i obje se primjenjuju oralno, za razliku od injekcije. Dukoral, razvijen od strane švedskog istraživačkog tima na čelu s Jan Holmgren M.D., Ph.D., Sveučilišta u Göteborgu, danas je licenciran u više od 60 zemalja i više od 10 milijuna doza je upravljao. Tehnologija koja se koristi za izradu Dukoral kasnije je prebačen u Vijetnamu i Indiji, gdje je modificirana ubio cjepivo protiv kolere se proizvodi kao OCV-VAX u Vijetnamu, a kao Shanchol u Indiji.

Postoji niz prednosti tih oralno primijenjenih mrtvih cjepiva, uključujući i jednostavnosti primjene, niske cijene i tekuće međunarodne licencu. Ako se koristi u širem smislu, cjepiva mogla smanjiti globalne kolere cijene, pogotovo ako antimikrobna i oralnu rehidraciju terapije su također dostupni i sanitarni program podržava obrazovanje u zajednici. Postoje izazovi, no. Na primjer, trenutno dostupna cjepiva pružaju kratko trajanje zaštite; dakle, program kontrole s tim cjepivima može biti teško održati na duži rok, posebno u zemljama resursa potisnuto.

Oralni rehidracije terapija (ORT), ili primjena oralne otopine koja sadrži glukozu i elektrolita, trenutno je prevladavajuća liječenje kolere u svijetu. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, do 80 posto kolere pacijenata uspješno se mogu liječiti samo ORT; preostalih 20 posto zahtijeva intravensku rehidraciju kako bi se osigurao potpuni oporavak.

Osim ORT, theernment financira istraživači su otkrili na staničnoj i molekularnoj razini ostalih obećavajuće avenija za kolere tretman. Kroz anernment Merit Award, tim na čelu s Alan Verkman, MD, Ph.D., sa Sveučilišta u Kaliforniji, San Franciscu, proučavao je regulator cistične fibroze transmembranski (CFTR), a kloridni kanal u crijevima koji se aktiviraju tijekom kolere infekcije , Tim identificirala obitelj malih molekula inhibitora koji sprječavaju izlučivanje klorida, koji pak inhibira proljeva i smanjuje gubitak natrija i vode koja se javlja za vrijeme proljevom epizoda. Drugi crijevni ionski kanali mogu također biti tretirani, uključujući kalcij-aktiviranih klorida kanala (CaCC), koji je uključen u druge vrste infekcije. Jedna prednost ovih inhibitora je to zato što su aktivni na crijevnu površine lumena, a ne nužno apsorbira u tijelo, oni mogu imati po sebi povoljan toksikološki profil.

Jedna skupina theernment financira znanstvenici otkrili da narodni lijek iz Amazoniji regije Latinskoj Americi, sangria učiniti Drago derivata iz soka od Croton lecheri stabla iz Perua, učinkovito inhibira i CFTR i CaCC. Isto tako, theernment podnositelji u Dartmouth Medical School proučavaju veliki transkripcijski regulator za izražavanje toksin kolere i njegovog mogućeg odnosa prema bobičasto ležaja biljka mora krkavine. Daljnja istraživanja u molekularnoj osnovi mikroba patogeneze je dovelo do novih otkrića objašnjavaju kako se ti biljni i tradicionalni lijekovi rade.