Liječenje bolesti Alzheimerove: ginko, aromaterapija, terapija svjetlom, i još mnogo toga

Druge terapije, poput terapije svjetlom, aromaterapija, i vježbe, mogu pomoći u smanjenju ponašanja, kao što su agitacije. No, oni bi trebao biti učinjeno samo uz nadzor.

Drugi način skrbnik može pokušati smanjiti uznemirenost kod osobe koja ima Alzheimerovu bolest je igrati umirujuće glazbe tijekom obroka i kada je skrbnik pomaže pri kupanju.

Druga liječenja Alzheimerove bolesti je potrebna daljnja istraživanja. Njihova učinkovitost i moguće nuspojave još nisu u potpunosti poznati. Razgovarajte sa svojim liječnikom prije nego što se odlučite da isprobate sve biljne terapije, dodataka ili neprepisan tretmane.

Ginkgo biloba Ginko biloba je jedan od nekoliko dodataka prehrani promiče za poboljšanje ili očuvanje memorije. Učinkovitost tih proizvoda je nejasno; Aromaterapija Aromaterapija ulja, poput lavande, ružmarina i limuna, može smanjiti uznemirenost kod nekih ljudi koji imaju demenciju; Svjetlosna terapija terapija Svjetlo se često koristi za ublažavanje depresije. To može pomoći smanjiti depresiju, uznemirenost i nesanica povezana s Alzheimerovom bolesti; Vježba Vježba, kao što su hodanje ili plivanje, također može ublažiti simptome depresije povezane s Alzheimerovom bolešću. Vježba je najučinkovitija kada se kombinira s nastavom skrbnicima kako raditi kroz probleme u ponašanju s osobom koja ima Alzheimerovu bolest.