krvarenje tijekom trudnoće, kada se kod liječnika

Vaginalno krvarenje tijekom trudnoće može biti zastrašujuće. Međutim, to nije uvijek znak nevolje. Krvarenje u prvom tromjesečju (tjedni jedan do 12) je čest, a većina žena koje su iskustvo krvarenje tijekom trudnoće ići na dostavu zdrave bebe.

Ipak, važno je da se vaginalno krvarenje tijekom trudnoće ozbiljno. Ponekad vaginalno krvarenje u trudnoći ukazuje na predstojeće pobačaj ili stanje koje treba brz tretman. By razumijevanje najčešćih uzroka vaginalno krvarenje tijekom trudnoće, znat ćete što tražiti – i kada se obratite svom liječniku.

Obavijestite svog liječnika na sljedeći prenatalnog posjeta, ako imate mrlja ili svjetlo vaginalno krvarenje koji ide daleko u jednom danu, obratite se svom liječniku u roku od 24 sata, ako imate bilo koji iznos od vaginalnog krvarenja koje traje duže od jednog dana; Obratite se zdravstvenih usluga odmah ako imate umjerena do teška vaginalno krvarenje, prođe tkivo iz svoje vagine, ili iskustvo bilo koju količinu vaginalnog krvarenja u pratnji abdominalne boli, grčeva, groznice ili zimice

1. tromjesečju

Vaginalno krvarenje tijekom trudnoće ima mnogo uzroka. Neki su ozbiljni, a mnogi nisu.

2. tromjesečje

Važno je prijaviti svaku vaginalno krvarenje u trudnoći -other od krvavog emisiji – da svojim liječnikom. Budite spremni opisati koliko krvi ste prošli, kako je to izgledalo, i da li je uključena bilo ugrušaka ili tkivo.

3. tromjesečju

Tijekom prvog tromjesečja (tjedni jedan do 12)

Tijekom drugog tromjesečja (tjedni 13 do 24)

Tijekom trećeg tromjesečja (tjedni 25 do 40)

U posljednjim tjednima trudnoće, sjetite se da je vaginalni iscjedak koji je roza ili krvavo (krvava predstava) je normalan znak predstojeću radnu snagu.

posjetite svog liječnika

isti dan Obratite se svom liječniku ako imate svjetlo vaginalno krvarenje koji ide dalje u roku od nekoliko sati, obratite se svom liječniku odmah ako imate bilo koji iznos od vaginalnog krvarenja koje traje duže od jednog dana ili je popraćen bolovima u trbuhu, grčeva , vrućica, zimica ili kontrakcija

Obratite se svom liječniku odmah ako imate bilo koji iznos od vaginalnog krvarenja prije 37. tjedna ili vaginalno krvarenje u pratnji abdominalne boli.