kromata

Tijelo treba kroma za normalan rast i zdravlje. Za pacijente koji nisu u stanju da se dovoljno kroma u svojoj redovnoj prehrani ili koji imaju potrebu za više kroma, chrom dodataka svibanj biti potrebno. Oni su uglavnom uzimaju na usta, ali neki pacijenti mogu ih primiti injekcijom. Krom pomaže svoje tijelo koristiti šećer ispravno. Također je potrebna za razgradnju proteina i masti.

Nedostatak kroma može dovesti do problema živaca i može smanjiti sposobnost tijela da koristi šećer ispravno.

Koristi za kromat

Ne postoji dovoljno dokaza koji pokazuju da uzimanje kroma dodataka poboljšava način na koji tijelo koristi šećer (tolerancije glukoze).

Može injektirati kroma daje ili pod nadzorom zdravstvenog profesionalca. Drugi oblici su dostupni bez recepta.

Za dobro zdravlje, važno je da jedete uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Pažljivo slijedite bilo koji program prehrane vaš zdravstveni djelatnik može preporučiti. Za svoje specifične prehrambene vitamina i / ili minerala potrebe, upitajte svog zdravstvenog radnika za popis odgovarajućih namirnica. Ako mislite da ste ne uzimajući dovoljno vitamina i / ili minerala u prehrani, možete odabrati da se dodatak prehrani.

Krom se nalazi u raznim jelima, uključujući i pivski kvasac, tele jetre, američki sir i pšenične klice.

Dnevna količina kroma potrebna definira na nekoliko različitih načina.

Zbog nedostatka kroma je rijetko, nema RDA ili tjelesne boli za to. Normalne dnevne preporučene intakes za krom općenito definirani su kako slijedi

Ako uzimate dodatak prehrani bez recepta, pažljivo pročitajte i slijedite mjere opreza na naljepnici. Iz tih dodataka, sljedeće treba uzeti u obzir

Važnost Dijeta

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Problemi u djece nisu zabilježeni su kod uzimanja normalne dnevne preporučene količine.

Problemi u starijih odraslih nisu zabilježene s unosom normalne dnevne preporučene količine.

Osobito je važno da primate dovoljno vitamina i minerala kada zatrudnite, a da se i dalje primaju odgovarajuću količinu vitamina i minerala tijekom trudnoće. Zdrav rast i razvoj fetusa ovisi o stalan dotok hranjivih tvari od majke. Međutim, uzimajući velike količine dodatak prehrani tijekom trudnoće mogu biti štetni za majke i / ili fetus i treba izbjegavati.

Važno je da ste dobiti prave količine vitamina i minerala, tako da beba će također dobiti vitamine i minerale potrebne za rast ispravno. Međutim, uzimajući velike količine dodatak prehrani tijekom dojenja mogu biti štetni za majke i / ili djeteta, a treba izbjegavati.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje dodataka prehrani u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže krom dopuniti. To ne može biti specifična za kromata. Molimo pročitajte pažljivo.

U doza lijekova u ovoj klasi će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tih lijekova. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Ako ste propustili uzimanje kroma dodataka za jedan ili više dana, nema razloga za zabrinutost, jer je potrebno neko vrijeme za svoje tijelo da se ozbiljno niske kroma. Međutim, ako je vaš zdravstveni djelatnik je preporučio da uzmete krom, pokušajte se sjetiti da se to prema uputama svaki dan.

Čuvati izvan dohvata djece.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Nema nuspojava ili predoziranja zabilježeni su za kroma. Međutim, provjerite sa svojim liječnikom ako primijetite bilo kakve neobične efekte dok ste ga uzimati.

Dostupnost OTC Over the counter

Prije Korištenje kromata

Trudnoća Kategorija N Nije klasificirano

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Vitamin / minerala i nedostatak folne kiseline, željezo sulfat, Centrum, ergocalciferol, vitamin D2, tiamina, cink, selen, Drisdol, krom pikolinat, Feosol Original, riboflavin, multivitamin s mineralima, Dialyvite, cink sulfat

Pravilna uporaba kroma dodatak

Kromata nuspojave

krom pikolinat