komunikacijske razmatranja za roditelje gluhim i nagluhim djece

Zašto bi sluh mog novorođenčeta biti prikazan?

Svako dijete je jedinstveno

Trebam li optimizirati bilo koji ostatak raspravu?

Istražite svoje mogućnosti, rad sa stručnjacima

Interakcija s vašim djetetom često

Rad s djetetovim učiteljima

Gdje mogu dobiti više informacija?

Gluhoća ili oštećenje sluha utječe ne samo dijete koje je gluh ili ima sluha, ali i djetetove obitelji, prijatelje i učitelje. Stotinama godina, ljudi su raspravljali najbolje načine za razvoj komunikacijskih vještina i pružiti obrazovanje gluhih i nagluhim djece.

Evo nekoliko točaka na kojima znanstvenih i zdravstvenih profesionalaca, nastavnika i iskusni roditelji najčešće pristaju

To ranije gluhoću ili sluha Gubitak je identificiran, bolje šanse da će dijete steći jezika, bilo u govornom ili potpisani. Sijanje sluha može biti važan pokazatelj gluhoće ili gubitak sluha kod djeteta. Iz tog razloga, sva dojenčad trebaju biti prikazan, a još uvijek u bolnici ili unutar prvog mjeseca života. Ali djeca koji ne polože svoje probir treba ići na pregled follow-up. Ispit follow-up uključuje preciznu audiological testiranje koje potvrđuje opseg i vrstu gubitka sluha. Ona također omogućuje roditelje, zdravstvene djelatnike i nastavnika kako bi se utvrdilo najbolje intervencije strategiju za dijete. Pojam intervencija odnosi se na različite korake da obitelji mogu uzeti u prevladavanju komunikacijskih barijera uzrokovanih gubitkom sluha. Kad intervencija uvodi rano, dijete može iskoristiti jedinstvenu prozor prilika u prvih nekoliko godina života, kada osoba stekne jezik, bilo rečeno ili potpisan.

Svako dijete je jedinstveno. Važno je shvatiti cjelokupnu prirodu i opseg gubitka sluha djeteta ili gluhoća. Također je važno razumjeti kako svaki član obitelji i skrbnika će komunicirati s djetetom. Upoznajte usluge koje se pružaju u zajednici za djecu u predškolskom i osnovne škole.

Optimiziranje zaostale sluh može biti prednost. Djeca mogu imati koristi od slušnih pomagala ili kohlearnim implantatom. To je odluka koju treba razgovarati s djetetovim zdravstvenih usluga i drugih stručnjaka koji rade s gluhe djece i jezičnog razvoja.

Istražujući mogućnosti i, ako je moguće, u suradnji sa stručnjacima u timu može biti koristan. Vaše dijete može posjetiti pedijatra, otolaringologa (uho, nos i grlo liječnika), audiolog (stručnjak za slušanje) i logopeda (specijalist u govorno-jezičnim poremećajima). Neki Otorinolaringolozi i audiolozi su posebno obučeni za rad s dojenčadi i djece. Oni se nazivaju pedijatrijskih Otorinolaringolozi i pedijatrijskih audiologa. Neka svaki profesionalni obavijestiti druge stručnjake koji rade sa svojim djetetom o posjetima vašeg djeteta. Koordinirano skrb može biti velika pomoć za vas i vaše dijete. Mnogi roditelji smatraju korisnim uključiti obrazovne i socijalne usluge stručnjaka u timu.

Roditelji bi trebali često komunicirati s gluhim ili hard-of-sluh djeteta. Sve skrbnika u životu Vašeg djeteta treba komunicirati s njim ili njom koliko god je to moguće. To možete učiniti tako da držite, okrenut, smiješeći se, a odgovarajući na svoje dijete od samog početka. Djeca trebaju ljubav, ohrabrenje i njegu od svojih obitelji i skrbnika.

Nastavnici koji su iskusni u radu s gluhim i nagluhim djece može pomoći roditeljima razumjeti kako poboljšati dugoročne rezultate za dijete. Razgovarajte s djetetovim učiteljima. Upoznajte obrazovni sustav će vaše dijete ulazi i usluga koje pruža za djecu koja su gluhe ili hard-of-sluha.

Organizacije i federalne agencije mogu dati korisne informacije obiteljima gluhi ili nagluhim djece. Posavjetujte se resurse u nastavku i vidjeti što informacije mogu pružiti. Nekoliko ponuda različitih perspektiva na najbolji način razvijati vještine i talente svog gluhih i gluh djeteta. Mnogi od tih web-mjesta su često ažuriraju, tako da svibanj želite da ih označiti na Vašem web pregledniku.

održava imenik organizacije koje mogu odgovoriti na pitanja i pružiti tiskane ili elektroničke informacije o komunikacijskim razmatranja za roditelje gluhim i nagluhim djece. Molimo pogledajte popis organizacija na www.nidcdernment / direktorij.

Koristite sljedeće ključne riječi će vam pomoći da traženje za organizacije koje su relevantne za komunikaciju razmatranja za roditelje gluhim i nagluhim djece

Za više informacija, dodatne adrese i brojeve telefona, ili tiskanog popis organizacija, kontakt

 00-4393, travanj 2000; Obnovljeno listopad 2002