kolna kiselina (oralnim putem) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Progutati kapsule cjelinu. Ne lomite, prekinuti ili žvakati ga. Uzmi ovaj lijek s hranom.

Ako ne može progutati kapsule, možete ga otvoriti i pomiješati sadržaj kapsule s 1 do 2 žlice dojenačke formule ili izrazio majčino mlijeko, odnosno mekane hrane (npr pire krumpir ili jabuke pire). Ova mješavina se moraju odmah proguta.

Ako ste se također uzimati kolestiramin, kolesevelam, kolestipol ili antacida sadrži aluminij, uzeti kolna kiselina najmanje jedan sat prije ili 4 do 6 sati nakon tih lijekova.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

skladištenje

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.