kolistin: povratak 50-godišnjeg antibiotik

pozadina

Rezultati i značaj

U posljednjih nekoliko godina, antimikrobno (lijek) otpor je postao sve važniji zdravstveni problem, prisiljavajući zdravstvenih usluga osloniti na nestajanje izbor lijekova u borbi protiv infekcije među pacijentima. Gram-negativne bakterije, koje uključuju Escherichia coli, Acinetobacter baumanni, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumonia i Enterobacter sp., Posebno su opasni skupina uzročnika bolesti, jer su teško liječiti i postaju sve otporniji na trenutno dostupnim antimikrobnih lijekova.

U situacijama u kojima se obično koriste antibiotici više nisu učinkovite, zdravstvenim djelatnicima se okreću nekim starijim antibiotika za liječenje bakterijskih infekcija rezistentan na lijekove. Kolistin, antibiotik odobren u kasnim 1950-ih za liječenje akutnih i kroničnih infekcija uzrokovanih određenim osjetljivim sojevima Gram-negativnih bakterija, jedan je od tih starijih antibiotika koji je uzimajući drugi pogled.

Sljedeći koraci

Pružatelji zdravstvenih usluga uglavnom su prestali koristiti kolistin u 1970. zbog svoje toksičnosti. Međutim, s antibakterijskim otpora u porastu, kolistin se sve više koristi i danas za liječenje teških, na lijekove otporne na gram-negativnih bakterijskih infekcija, posebno kod pacijenata intenzivne njege bazi.

upućivanje

Problem s ponovno uvođenje stariju lijek, kao što kolistin, ipak, da su tehnike za vrednovanje novih lijekova razvio od 1950, i stoga, malo se zna o dozi potrebna za učinkovito u borbi protiv infekcije, a ograničava mogućnost pojave antimikrobnih otpornost i smanjenje potencijalno toksične nuspojave. Više podataka su potrebni za vođenje optimalno korištenje tih starijih lijekova.

Međunarodni tim theernment financira istraživača napreduje u dobivanju bolje doziranje informacija o kolistin i kako najbolje koristiti antibiotik za liječenje gram-negativnih bakterijskih infekcija.

Naime, istraživački tim je počeo u 2009. godini u tijeku studija u SAD-u i Tajlandu među kritično bolesnih, hospitaliziranih bolesnika s različitim stupnjevima funkcije bubrega. Znanstvenici su prikupljanje podataka o tome kolistin metansulfonata (CMS) -an neaktivnog lijeka koji se pretvara u kolistin jednom unutar tijela-preradi u ljudskom tijelu (farmakokinetiku lijeka), kako lijek djeluje na tijelo (farmakodinamike) i uzrokuje nuspojave (toxicodynamics). U radu objavljenom u srpnju 2011. antimikrobnih agenata i kemoterapije, istraživači su opisali rane farmakokinetičke rezultate i doziranje preporuke za prvih 105 kritično bolesnih pacijenata uključenih u studiju. Ukupno oko 238 pacijenata se očekuje da sudjeluju.

U vrijeme studija počela, sudionici su na ljecenju zaraze sojem Gram-negativnih bakterija otpornih na najmanje četiri klase antibiotika. Svaki sudionik dobio CMS tretman intravenozno. Veličina i učestalost njihova doza varira, od otprilike 200 mg na dan.

Istraživači su uzeli uzorke krvi iz svih sudionika, kao i uzorke dijalize rješenje od 12 sudionika koji su primali dijalizu i kontinuiranu nadomjesnom terapijom za značajne funkcije bubrega umanjenja vrijednosti. Oni su izgradili dvije matematičke modele temeljene na podacima iz uzorka: jedan za pacijente koji su na dijalizi i nadomjesnom terapijom i jedan za one koji nisu bili. Dalje, oni koriste modele kako bi pronašli idealnu krvi temelji na koncentraciju kolistin svakog pacijenta, i na kraju, radio pronaći dnevnu dozu od CMS potrebno za održavanje tog ideala. Zato je potrebno tijelu neko vrijeme da se proces CMS, istraživači Preporučena početna CMS terapiju s većim početni ili utovara, doza.

Analiza istraživača pokazala je da bubrežna funkcija utječe na razinu kolistin u tijelu. To je zato što je ljudska bubrežna sustav učinkovito briše stranih kemikalije, kao što su kolistin. Pacijenti s boljom funkcijom bubrega izbrisani kolistin brže, ostavljajući manje lijeka u tijelu u borbi protiv infekcije. Ti pacijenti će trebati veću dnevnu dozu CMS kako bi održali idealnu koncentraciju lijeka, zaključili su istraživači.

Međutim, oni upozorio protiv prekoračenja preporučene doze, što bi moglo povećati rizik od oštećenja bubrega. Umjesto toga, oni su predložili korištenje CMS-a u kombinaciji s drugim antibakterijskim terapija za sigurno i učinkovito liječenje infekcije.

Preliminarni rezultati ove studije daju prve znanstveno utemeljenih CMS preporuke za doziranje za kritično bolesnih pacijenata, koji će pomoći zdravstvenim djelatnicima odrediti odgovarajuću dozu za pacijente s odgovarajućom funkcijom bubrega, kao i one s oslabljenom funkcijom bubrega.

Kao što ovi rezultati su samo preliminarni, istraživači planiraju nastaviti upis sudionika sve dok ne dođete do željenog 238 sudionika, te će ažurirati svoju analizu s većim uzorkom. Oni također planiraju proširiti CMS modela za doziranje uključiti marihuane, farmakodinamike i toxicodynamics.

Garonzik SM, Li J, Thamlikitkul V, Paterson DL, Shoham S, Jacob J., Silviera FP, Forrest A Nation RL. Stanovništvo Farmakokinetika kolistin metansulfonata i formirana kolistin u kritično bolesnih pacijenata s multi-centar studiji pružaju doziranja prijedloge za razne kategorije bolesnika. Antimikrobne tvari i kemoterapije. 2011 srpanj; 55 (7): 3284-94. Epub 2011 9. svibnja.