kolhicin (oralnim putem) mjere opreza

Ako morate uzeti kolhicin za dugo vremena (preventivno liječenje), vaš liječnik svibanj želite provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Želudac problemi mogu biti više vjerojatno da će doći ako se pije velike količine alkoholnih pića, uzimajući kolhicin. Također, pijenje previše alkohola može povećati količinu mokraćne kiseline u krvi. To može smanjiti učinke kolhicin kada se koristi za sprečavanje napada gihta. Dakle, ljudi koji uzimaju kolhicin treba biti oprezan da se ograniči količina alkohola koju piju.

Za pacijente koji uzimaju male količine kolhicin redovito (preventivno liječenje)

Kolhicin može privremeno smanjiti broj bijelih krvnih stanica u krvi, čime se povećava šanse za dobivanje infekcije. On također može smanjiti broj trombocita, koji su neophodni za pravilno zgrušavanje krvi. Ako se to dogodi, postoje određene mjere opreza koje možete poduzeti, pogotovo kada se krvna slika je niska, kako bi se smanjio rizik od infekcije ili krvarenja

Ako vam liječnik kaže da se poveća količina lijeka koju uzimate ili ako ste tek počinje ovaj lijek, provjerite da li reći liječniku odmah ako se bol u mišićima, osjetljivost ili slabost.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.