kolestaza trudnoće alternativne medicine

Istraživanje u učinkovite alternativne terapije za liječenje kolestazu trudnoće nedostaje, tako da liječnici i drugi pružatelji trudnoća skrbi općenito ne preporučuju alternativne terapije.

Jedna alternativa terapija proučava za kolestaza trudnoće S-adenozil-L-metionin (SAMe), tvar koja se prirodno pojavljuje. Možete ga dobiti kroz injekciju u svom mišić ili kroz venu (intravenski). Neki dokazi pokazuju da to može pomoći osloboditi svrab, iako su rizici za majku i dijete od takvog pristupa nisu poznati. U usporedbi s ursodiol u preliminarnim ispitivanjima, isto nije jednako učinkovita. S obzirom da je način na koji se uzeti lijek može biti neugodno i nezgodno, njegova sigurnost je nepoznat, a on se ne da rade kao i ostali više osnovane lijekovi, liječnici su neodlučan da ga preporučiti kao tretman.

Ostale alternativne terapije, uključujući i guar guma, aktivni ugljen, mlijeko čička i maslačak korijen, također se proučava, ali nema dokaza da su ti terapije raditi ili su sigurni za trudnice uzeti.

Uvijek provjerite sa svojim liječnikom ili zdravstvene provider prije nego težak alternativne terapije, pogotovo ako ste trudni.