kolecistokinin ubrizgavanje

Koristi za kolccistokinin

Kolecistokinin pripada skupini lijekova poznatih kao dijagnostici. Dijagnostička pomagala se koriste kao pomoć u dijagnosticiranju određene zdravstvene probleme. Kolecistokinin je dao injekciju prije nego što su testovi učinjeno kako bi vidjeli da li je žučnog mjehura i gušterače rade onako kako treba. Također se koristi kako bi se s ostalim testovima želuca i crijeva.

Kolecistokinin čini ugovor žučnog mjehura (stisnuti zajedno). To također čini proizvode enzime gušterače, koji su neki od sokova potrebnih za probavu hrane. Pored toga, kolecistokinin povećava pokreta ili kontrakcije želuca i crijeva. Liječnik će znati postoji li nešto nije u redu s tim organima, ako kolecistokinin ne radi na uobičajeni način.

Doze kolecistokinina bit će različit za različite pacijentima koje ovise o težini pacijenta, te o vrsti testa.

Prije Korištenje kolecistokinin

Kolecistokinin je koristiti samo pod nadzorom liječnika.

Pri odlučivanju da koristite dijagnostički test, sve rizike testa mora se odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Također, i druge stvari mogu utjecati na rezultate ispitivanja. Za ovaj test, u nastavku treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na kolccistokinin ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Studije o kolccistokinin su učinili samo u odraslih bolesnika, a nema konkretne informacije uspoređuju korištenje kolccistokinin u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

kolecistokinin je testiran i nije se pokazalo da uzrokuje različite nuspojave ili problema u starijih ljudi nego u mlađih odraslih osoba.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Pravilna uporaba kolccistokinin

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje ovog dijagnostičkog testa. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Doza kolecistokinina biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze kolccistokinin. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

kolecistokinin nuspojave