kofein oralno, parenteralno

Kofein također koristi u kombinaciji s ergotaminom (za liječenje migrene i cluster glavobolje), ili neke bolova, kao aspirin ili aspirina i acetaminofena. Kada se koristi na ovaj način, kofein može povećati učinkovitost drugih lijekova. Kofein ponekad u kombinaciji s antihistaminom prevladati pospanost uzrokovane antihistaminom.

Koristi za kofein

Citratu kofein se koristi za liječenje problema s disanjem u nedonoščadi.

Kofein također se može koristiti i za druge uvjete utvrđene od strane liječnika.

Kofein je prisutan u kave, čaja, bezalkoholnih pića, kakao, čokolada, i kola oraha.

Kofein u prahu i tablete su dostupne bez recepta, no, za zdravstvenu skrb mogu imati posebne upute o njegovu pravilnu uporabu. Citratu kofein i kofein i natrijev benzoat se daju samo od strane ili pod nadzorom liječnika.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, kofein se koristi u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

S iznimkom djece, nema konkretne informacije uspoređuju korištenje kofeina kod djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama. No, kofein ne očekuje se da će izazvati različite nuspojave ili probleme u djece nego u odraslih.

Prije uporabe kofeina

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje kofeina u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Studije na ljudima su pokazala da kofein može uzrokovati pobačaj ili može usporiti rast fetusa u razvoju kada se daje u dozama većim od 300 mg (iznos jednak tri šalice kave) na dan. Osim toga, upotreba velikih količina kofeina od strane majke tijekom trudnoće može uzrokovati probleme s ritmom srca fetusa. Stoga se preporuča da trudnice konzumiraju manje od 300 mg kofeina dnevno. Ispitivanja na životinjama su pokazali da kofein izaziva urođene mane kada se daje u velikim dozama (iznosi u visini od 12 do 24 šalica kave dnevno) i problema s rastom kosti kada se daje u manjim dozama.

Kofein prelazi u majčino mlijeko u malim količinama, a mogu se graditi u beba skrb. Istraživanja su pokazala da djeca mogu pojaviti nervozan i imaju problema u spavanju, kada su njihove majke piju velike količine napitaka s kofeinom koje sadrže.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje lijekova u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi kofein u obliku praha ili tableta samo kao redatelja. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što je propisano. Uzimanje previše kofeina može povećati šanse za nuspojave. To također može postati navika koja tvori.

Za bolesnika koji uzimaju oblik praha kofeina: Svaki paket sadrži jednu dozu lijeka. Sadržaj paketa može se miješa u vodu ili druge tekućine i pijan. Ili prah može se postaviti na jezik i ispire s vodom ili drugim tekućim piće.

Za pacijente koji uzimaju oblik oralne otopine kofeina: Bacite neiskorišteni dio medicine lijevo u jednu upotrebu bočice (boca). Slijedite upute proizvođača za upotrebu.

Ako mislite da kofein ne radi ispravno nakon što ste ga uzeti za dulje vrijeme, ne poveća dozu. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

U doza lijekova u ovoj klasi će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tih lijekova. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Čuvati izvan dohvata djece.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Kofein u prahu i tablete su samo za povremenu upotrebu. Oni se ne bi trebao zamijeniti sna i ne smije se koristiti redovito za ovu svrhu. Ako neuobičajen umor ili slabost i pospanost dalje ili se vraća često, provjerite sa svojim liječnikom.

Prije imate bilo kakve medicinske testove, reci nadležnom liječniku da uzimate kofein. Rezultati nekih testova na srcu može biti pod utjecajem kofeina.

Preporučena doza kofeina sadrži otprilike istu količinu kofeina kao šalica kave. Nemojte piti velike količine kave kofeina koji sadrži, čaja ili sokova dok uzimate kofein. Također, ne uzimaju velike količine drugih lijekova koji sadrže kofein. To bi moglo izazvati neželjene posljedice.

Pravilna upotreba kofeina

Količina kofeina u nekim zajedničkim hrane i pića je kako slijedi

Kofein može izazvati nervozu ili razdražljivost, poteškoće u spavanju, vrtoglavicu, ili brzo ili bombardovanje srca. Ako se ovi efekti, prekinite uporabu pića i lijekova kofein koji sadrže i ne jedu velike količine proizvoda čokolade sadržavaju.

Kako bi spriječili probleme sa spavanjem, ne uzimaju napitke kofein koji sadrže ili lijekova preblizu spavanja.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Nakon što prestanete koristiti kofein, vaše tijelo možda treba vremena da se prilagodi. Duljina vremena to traje ovisi o količini lijekova koji ste koristili i koliko dugo ste ga koristili. Tijekom tog vremena, provjerite sa svojim liječnikom ako primijetite bilo koju od sljedećih nuspojava

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Mjere opreza za vrijeme uporabe kofeina

Dostupnost Rx / OTC Rx i / ili OTC

Trudnoća Kategorija Multiple Risk ovisi o korištenju

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

WADA Klasa WADA Anti-Doping Klasifikacija

kofein nuspojave

kofein

Hipersomnija kofein, Vivarin, NoDoz, Cafcit, Lucidex, ostati budan

Apnea preuranjena teofilin, kofein, aminofilin, Theo-24, Theo-Dur, Uniphyl, Phyllocontin, Cafcit, Elixophyllin, Theochron