koarktacije aorte načinu života i home lijekova

Iako koarktacije aorte može se popraviti, morat ćete pažljivo praćenje tijekom života kako za liječnike koji će vam monitor za komplikacije i recidiva.

Vaš liječnik može predložiti da imate redovite praćenje obveze s liječnikom trenirao u prirođene bolesti srca. U follow-up imenovanja, vaš liječnik može procijeniti što i naručite slikanje testovi za praćenje vaše stanje. Vaš liječnik će provjeriti krvni tlak i liječiti ga prema potrebi.

Evo nekoliko savjeta za upravljanje stanje

Uzmite redovite vježbe. Redovita tjelovježba pomaže sniziti krvni tlak. Razgovarajte sa svojim liječnikom o tome da li je potrebno ograničiti određene fizičke aktivnosti, kao što su dizanje utega, koji mogu privremeno povisiti krvni tlak.

Vaš liječnik može procijeniti i provoditi vježbe ispitivanja prije donošenja odluke, ako bi trebali sudjelovati u natjecateljski sport ili dizanju utega.

Razmislite trudnoće pažljivo. Prije nego što postane trudna, razgovarajte sa svojim liječnikom kako bi se utvrdilo ako mogu proći trudnoće sigurno. Žene s coarctation aorte, čak i nakon popravka, mogu imati veći rizik od aorte rupture, disekciju aorte ili drugih komplikacija tijekom trudnoće i poroda. Liječnici će također ocijeniti da li je vaš krvni tlak pod kontrolom.

Ako ste imali aorte coarctation popravak i razmatraju trudnoću pažljivo upravljanje vašeg krvnog tlaka je važno pomoći vas i vaše dijete zdravo.

Spriječiti endokarditisa. Endokarditis je upala unutarnje obloge srca ili njihovih struktura, uzrokovanih bakterijskom infekcijom.

Vi obično ne treba uzeti antibiotike prije neki stomatološki zahvati kako bi se spriječilo endokarditisa. Međutim, ako ste imali endokarditisa u prošlosti, ili ako je protetski materijal postavljen tijekom operacije, a zatim vaš liječnik može preporučiti antibiotike. Pitajte svog liječnika o najprikladnijem pristupa za vas.