kloromicetina natrijevog sukcinata

Ozbiljna i smrtonosna krvi diskrazije (aplastična anemija, hipoplastična anemija, trombocitopenija i agranulocitozu) se mogu pojaviti nakon primjene kloramfenikola. Bilo je izvješća o aplastične anemije koja se pripisuje kloramfenikol koji je kasnije završenom leukemije. Krvni diskraziju su se dogodile nakon što su obje kratkoročno i produljene terapije ovim lijekom. Bitno je da studije adekvatna krvi se tijekom liječenja lijekom.

Ozbiljna i smrtonosna krvi diskrazije (aplastična anemija, hipoplastična anemija, trombocitopenija i agranulocitozu) se mogu pojaviti nakon primjene kloramfenikola. Bilo je izvješća o aplastične anemije koja se pripisuje kloramfenikol koji je kasnije završenom leukemije. Krvni diskraziju su se dogodile nakon što su obje kratkoročno i produljene terapije ovim lijekom. Bitno je da studije adekvatna krvi se tijekom liječenja lijekom.

Koristi za kloromicetina natrij sukcinat

Terapijski Klasa: Antibiotik

Kemijski Klasa: kloramfenikol (klase)

Kloramfenikol se koristi za liječenje teških infekcija u različitim dijelovima tijela. Ponekad se daje s drugim antibioticima. Međutim, kloramfenikol ne smije se koristiti za prehlade, gripe, drugih virusnih infekcija, upale grla ili drugih manjih infekcija, ili kako bi spriječio infekcije.

Kloramfenikol treba koristiti samo za ozbiljne infekcije u kojima drugi lijekovi ne rade. Ovaj lijek može uzrokovati neke ozbiljne nuspojave, uključujući i probleme u krvi i problema s očima. Simptomi problema krvi su blijeda koža, upaljeno grlo i temperaturu, neuobičajeno krvarenje ili modrice, i neuobičajen umor ili slabost. Vi i vaš liječnik bi trebao govoriti o dobru ovaj lijek će raditi kao i rizika uzimanja.

Kloramfenikol je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Prije uporabe kloromicetina natrij sukcinat

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Novorođenčad su posebno osjetljivi na nuspojave od kloramfenikola, jer oni ne mogu ukloniti lijekove iz njihovih tijela, kao i starije djece i odraslih.

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje kloramfenikola u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže kloramfenikol. To ne može biti specifični za kloromicetina natrij sukcinat. Molimo pročitajte pažljivo.

Kloramfenikol je najbolje uzeti s punom čašom (8 unci) vode na prazan želudac (ili 1 sat prije ili 2 sata nakon obroka), osim ako nije drugačije režiji svog liječnika.

Za pacijente koji uzimaju oralni oblik tekući ovog lijeka

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti, uzimati ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se početi osjećati bolje nakon nekoliko dana. Ne propustite niti doze.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Pravilno korištenje kloramfenikola

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Ako se simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana, ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti u redovitim posjetima bilo krvi probleme koji mogu biti uzrokovane ovim lijekom.

Kloramfenikol može dovesti do problema u krvi. Ti se problemi mogu dovesti do veće šanse za infekcije, sporo ozdravljenje i krvarenja desni. Stoga, trebali biste biti oprezni kada koristite redovite četkice za zube, zubni konac i čačkalice. Stomatološki rad, kad god je to moguće, trebalo biti učinjeno prije nego što počnete uzimati ovaj lijek ili odgoditi sve dok vaša krvna slika se vraća u normalu. Provjerite sa svojim liječnikom ili stomatolog, ako imate bilo kakvih pitanja u vezi pravilne oralne higijene (usta skrbi) za vrijeme liječenja.

Za dijabetičara

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Prestanite uzimati ovaj lijek i dobiti hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih učinaka se javljaju

Mjere opreza Dok putem kloromicetina natrij sukcinat

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

Kloromicetina natrijevog sukcinata nuspojave

Kloromicetina natrij sukcinat (kloramfenikol)

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Bakterijske infekcije ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

Kolera ciprofloksacin, doksiciklin, minociklin, kloramfenikol, Vibramycin

Antraks ciprofloksacin, doksiciklin, levaquin, levofloksacin

Maleusa kloramfenikol, kloromicetina