klorfeniramin i kodein polistireks

depresija dišnog sustava i smrti zabilježene su kod djece koja su primili kodein nakon tonzilektomije ili Adenoidektomija i koji su bili ultra-brzi metabolizam kodeina zbog CYP2D6 polimorfizma.

Koristi za klorfeniramin i kodein polistireks

Terapijski Klasa: kašlja, opojnim drogama / antihistamine Kombinacija

Farmakološka Klasa: klorfeniramin

Kemijski Klasa: kodein

Kodein polistireks je opojna kašalj za suzbijanje. On djeluje direktno na centar kašlja u mozgu kako bi se spriječilo kašalj. Klorfeniramin polistireks je antihistaminik da tretira ili prevenira simptoma alergije.

Kada se kodein polistireks dugo, može postati sklona stvaranju navike. To može dovesti do mentalne ili fizičke ovisnosti. Fizička ovisnost može dovesti do neželjenih učinaka povlačenja ako kodein zaustavi. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate pitanja.

klorfeniramin i kodein polistireks je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za klorfeniramin i kodein polistireks, sljedeće treba uzeti u obzir

Prije Korištenje klorfeniramin i kodein polistireks

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na klorfeniramin i kodein polistireks ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke kodein i klorfeniramin kombinacija u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene. To ne bi trebao biti korišten za ublažavanje bolova nakon kirurškog uklanjanja krajnika i / ili adenoida u bilo djece. Teški problemi s disanjem i smrtnih slučajeva su izvijestili u neke djece koji su primali kodein nakon tonzila ili adenoidnocističnog operacije.

Iako primjerene studije o odnosu života na učinke kodein i klorfeniramin kombinaciji nisu izvršene u starijih stanovnika, nema gerijatrijske specifični problemi su dokumentirani do danas. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost za razvoj dobne jetre, bubrega, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju klorfeniramin i kodein polistireks.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate klorfeniramin i kodein polistireks, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje klorfeniramin i kodein polistireks s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Korištenje klorfeniramin i kodein polistireks s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje klorfeniramin i kodein polistireks s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje klorfeniramin i kodein polistireks s bilo kojom od sljedećih može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali mogu biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite klorfeniramin i kodein polistireks, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje klorfeniramin i kodein polistireks. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi klorfeniramin i kodein polistireks samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. Ako previše klorfeniramin i kodein polistireks uzima za dugo vremena, to može postati navika koja tvori (uzrokuje duševnu ili tjelesnu ovisnost) ili uzrokovati preveliku dozu.

klorfeniramin i kodein polistireks dolazi s uputi o lijeku. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Vi svibanj uzeti klorfeniramin i kodein polistireks sa ili bez hrane.

Izmjerite oralni tekućina s izrazitim mjernu žlicu, oralni šprice, ili medicine kupa. Prosječno kućanstvo žličica ne može održati odgovarajuću količinu tekućine. Shake lijek i prije nego što ga koristiti.

Doza klorfeniramin i kodein polistireks biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze klorfeniramin i kodein polistireks. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu klorfeniramin i kodein polistireks, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Pravilna uporaba klorfeniramin i kodein polistireks

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak dok koristite klorfeniramin i kodein polistireks. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga uzme.

klorfeniramin i kodein polistireks može stvaraju navike. Ako mislite da se lijek ne radi i ne smiju se koristiti više od propisane doze. Nazovite svog liječnika za upute.

Korištenje klorfeniramin i kodein polistireks može uzrokovati ozbiljne zatvor. Da bi se to spriječilo, liječnik vas može uputiti da se laksative, piti puno tekućine, ili povećati količinu vlakana u vašoj prehrani. Budite sigurni da slijedite upute pažljivo, jer nastavlja zatvor može dovesti do ozbiljnijih problema.

klorfeniramin i kodein polistireks svibanj vas zbuniti, vrtoglavicu ili pospanost. Pobrinite se da znate kako reagirate na klorfeniramin i kodein polistireks prije početka vožnje, strojevima, ili napraviti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako niste na oprezu.

Mjere opreza Dok putem klorfeniramin i kodein polistireks

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira vas zna da li se koristi klorfeniramin i kodein polistireks.

klorfeniramin i kodein polistireks će dodati na učinke alkohola i drugih CNS umirenje (lijekovi koji mogu učiniti da se pospano ili manje na oprezu). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijekove za alergije ili prehlade, sedativi, sredstva za smirenje ili spavanje medicine, drugi recept boli medicine ili opojnih droga, lijek za napadaje ili barbiturati, za opuštanje mišića, ili anestetika, uključujući i neke stomatološke anestetika. Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od tih lijekova dok koristite klorfeniramin i kodein polistireks.

Ako mislite da vi ili netko drugi možda uzeli preveliku dozu klorfeniramin i kodein polistireks, dobiti hitnu pomoć odjednom. Znakovi predoziranja su: blijedo ili plave usne, nokte, ili koža, konfuzija, teško ili uznemiri disanje, nepravilan, brzo ili sporo, ili plitko disanje, ekstremni pospanost ili pospanost, hladna i ljepljiva koža, ili lakomislenost ili nesvjestice.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

klorfeniramin i kodein polistireks nuspojave

klorfeniramin / kodein

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Dostupnost Rx / OTC Rx i / ili OTC

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored M Višestruki: 3.5

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Alergijski rinitis prednizon, prometazin, ZYRTEC, flutikazon nazalno, loratadin, flonase

Hladno Simptomi benadryl, difenhidramin, klorfeniramin, prometazin DM, Tussionex Pennkinetic, Echinacea

Kašalj Benadryl, benzonatate, Dilaudid, difenhidramin, Mucinex, kodein

Kašalj i nosna kongestija prometazin VC sa kodeinom, Bromfed DM, Mucinex D bromfeniramin / dekstrometorfan / pseudoefedrin, Coricidin HBP za kašalj i prehladu, Mucinex Fast-Max ublažavanje zagušenja i kašalj

 ili se pridružiti grupi podrške klorfeniramin / kodein za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.