klinička ispitivanja mreža ima za cilj da se smanji svjetska širenje HIV-a

Theernment financira HIV prevencije Suđenja mreža (HPTN) je zajednički globalna mreža istraživačkih mjestima koja istražuje uglavnom ne-cjepiva preventivnih strategija za smanjenje prijenosa HIV-a. Ove strategije u rasponu od korištenja tematska mikrobidi (gelovi, kreme ili pjene primjenjuju vaginalno i / ili rektalno prije odnosa) do intervencije usmjerene na usporavanje širenja HIV-a među korisnicima droga.

Istraživanja kroz HPTN se provodi u prevenciji HIV iskušenja jedinica (HPTUs) koja se nalazi na 15 mjesta u SAD-u i 14 mjesta u Africi, Aziji, Europi i Južnoj Americi. Afrički HPTUs se nalazi u Malaviju, Južnoj Africi, Tanzaniji, Ugandi, Zambiji i Zimbabveu.

Ova svjetska pristup je značajan jer se HIV prenosi na različite načine u različitim ljudima u različitim vremenskim intervalima. Testiranjem više strategija prevencije među različitim domaćinima i virusnih populacija, HPTN pažljivo mogu ocijeniti pristupe koje obećavaju da imaju najveći utjecaj na usporavanje globalnog širenja HIV-a.

U razvoju svoj znanstveni program je HPTN uključuje članove zajednice koji su sudjelovali u raspravi o važnim pitanjima kao što su studiju dizajna, pribavljanje planova poticaja za suđenje volontera, informirani pristanak, intervencija za smanjenje rizika, kao i širenje rezultata istraživanja.

HPTN istražitelji uključuju svoje lokalne zajednice da promiču razmjenu informacija i ideja, a kako bi se osiguralo da su društvene, kulturne i političke vrijednosti poštuju bez obzira gdje se provodi istraživanje.

Saznajte više o HPTN.