karmustin implantacija

Terapijski Klasa: sredstvo protiv tumora

Koristi za karmustin

Farmakološka Klasa: alkilirajućim sredstvom

Kemijski Klasa: nitrozourea

Karmustin pripada skupini lijekova protiv raka poznatih kao sredstvom za alkiliranje. To ometa rast stanica raka, koje su na kraju uništena.

karmustin treba dati samo ili pod izravnim nadzorom liječnika.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za karmustin, sljedeći treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na karmustin ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke karmustin implantata u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Prije Korištenje karmustin

Iako primjerene studije o odnosu života na učinke karmustin implantata nisu provedena u starijih stanovnika, nema gerijatrijske specifični problemi su dokumentirani do danas.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate karmustin, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje karmustin s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći karmustin s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje karmustin. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Lijekovi koji se koriste za liječenje raka su vrlo jaka i može imati mnoge nuspojave. Prije primanja karmustin, pobrinite se da razumijete sve rizike i koristi. To je važno za vas da blisko surađuju sa svojim liječnikom za vrijeme liječenja.

Liječnik će mjesto karmustin u mozgu za vrijeme kirurškog zahvata. Je u obliku male pločice. Napolitanke će se otopiti i polako oslobađaju lijek u tumor.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak usko dok primate karmustin. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka.

Korištenje karmustin dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna nakon što je primio lijek. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite karmustin, obavijestite svog liječnika odmah.

karmustin može uzrokovati napadaje nakon kirurškog zahvata. Nazovite svog liječnika ako imate simptome napadaja nakon primitka karmustin.

karmustin može izazvati povećani tlak u glavi (intrakranijskog tlaka). Obavijestite svog liječnika odmah ako imate jaku glavobolju, mučninu, povraćanje, zamagljen vid, ili bilo kakve promjene u viziji nakon primanja implantata.

karmustin može uzrokovati infekciju zvanu meningitis. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate jake glavobolje, zbunjenost, pospanost, mučnina, opći osjećaj bolesti, ili ukočen vrat.

Neki ljudi koriste karmustin su postali neplodni (ne mogu imati djecu). Ako planirate imati djecu, posavjetujte se sa svojim liječnikom prije nego što dobijete karmustin.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Pravilna uporaba karmustin

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Ne-Hodgkinov limfom metotreksat, Rituxan, rituksimab, ciklofosfamid, Cytoxan, vinkristin

Mjere opreza tijekom korištenja karmustin

Hodgkinov limfom ciklofosfamid, doksorubicin, Cytoxan, Opdivo, nivolumab, vinkristin

Brain Tumor cisplatin, Afinitor, everolimus, karmustin, lomustin, Zortress

Glioblastoma multiforme avastin, bevacizumab, temozolomid Temodar, karmustin, prokarbazin

 ili se priključiti karmustin grupu za podršku za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.

karmustin nuspojave

karmustin