karisoprodol

Terapijski Klasa: Skeletni mišić labavost, centralno djelovanje

Koristi za karisoprodol

Carisoprodol je skeletni mišić labavost. On djeluje na središnji živčani sustav (CNS) za opuštanje mišića.

karisoprodol je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za karisoprodol, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na karisoprodol ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke karisoprodol u djece ispod 16 godina starosti. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije o povezanosti dobi na učinke karisoprodol nisu izvršene u gerijatrijske populacije. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Prije Korištenje karisoprodol

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate karisoprodol, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći karisoprodol s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje karisoprodol. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi karisoprodol samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. Ako karisoprodol uzima za dugo vremena, to može postati navika koja tvori (uzrokuje duševnu ili tjelesnu ovisnost). karisoprodol treba koristiti samo za 2 do 3 tjedna.

Doza karisoprodol biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze karisoprodol. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu karisoprodol, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni karisoprodol radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka.

karisoprodol može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu, pospanost, ili manje oprezan nego što su inače. Izbjegavajte vožnju, strojevima, ili napraviti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako niste na oprezu.

karisoprodol će dodati na učinke alkohola i drugih CNS umirenje (lijekovi koje će se pospano ili manje na oprezu). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijek za peludna groznica, alergije ili prehlade, sedativi za smirenje, ili spava medicina, recept bol lijek ili droga, lijek za napadaje ili barbiturata ili anestetika, uključujući i neke stomatološke anestetika. Provjerite sa svojim liječnikom ili stomatologom prije uzimanja bilo kojeg od gore dok uzimate karisoprodol.

Nemojte prestati korištenjem karisoprodol iznenada bez prethodnog tražeći svog liječnika. Možda ćete morati da se polako smanji dozu prije nego što ga može zaustaviti u potpunosti.

Ako vam se stanje ne popravi u roku od dva do tri tjedna, ili ako se pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Pravilna uporaba karisoprodol

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Mjere opreza tijekom korištenja karisoprodol

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored 4. Neki potencijal za zlouporabu

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Mišićnim spazmom ciklobenzaprin, Soma, baklofen, Flexeril, diazepam, tizanidine, Valium, metokarbamol, Robaxin, Zanaflex, metaksalon, Skelaxin, orfenadrin, Norflex, klorzoksazon, Robaxin-750, Amrix, Lioresal, Lorzone, Parafon Forte DSC, Diastat, Norgesic, Fexmid

karisoprodol nuspojave

karisoprodol