kanabis za ms: može li pomoći u liječenju simptoma?

Nedavne studije su otkrili da ekstrakt kanabisa uzima u obliku kapsula može pomoći osloboditi Multipla skleroza (MS) simptome, kao što su ukočenost mišića (spastičnost) i grčeve, a također može smanjiti bol. Mješavina kanabisa ekstrakata uzetih u obliku spreja eventualno smanjuje simptome spazam, boli i mjehura hitnosti.

No, uporaba kanabisa u liječenju MS simptoma je komplicirano.

Svi kanabis-based lijekovi imaju nuspojave, a neki mogu biti ozbiljne, uključujući

Kanabis je federalno kontrolirana tvar. U ovom trenutku, medicinska marihuana može biti propisana zakonom u roku od oko 20 država te u Washingtonu, DC

Do danas, Food and Drug Administration odobrila dva sintetska oblika marihuane za medicinsku upotrebu, dronabinol (Marinol) i nabilone (Cesamet), i dostupan u obliku kapsula.

Obje droge su odobreni za liječenje mučnine i povraćanja povezanih s kemoterapijom koja ne odgovara na standardnu ​​terapiju. Dronabinol također odobren za gubitak apetita povezan s gubitkom težine u ljudi s AIDS-om. U ovom trenutku, lijekovi nisu odobreni za druge svrhe.

Oralni Ekstrakt kanabisa sprej, nabiximols (Sativex), trenutno nije dostupan u SAD-u Također, pušili marihuanu nije adekvatno studirao je za sigurnost i dobrobit.

Uloga kanabisa za MS simptoma nije u potpunosti definirana. Buduća istraživanja će pomoći u određivanju ravnoteže koristi i rizika kanabisa i usporedite svoje učinke s drugim tretmanima dostupnim za liječenje spazam, boli i drugih MS simptome.

S

posjetite svog liječnika