Kalcifikacije grudi

Macrocalcifications. Oni prikazuju kao velike bijele točkice i crtice. Oni su gotovo uvijek noncancerous i ne zahtijevaju daljnje testiranje ili praćenje;. Mikrokalcifikati. To se pojaviti kao sitne, bijele mrlje, slične zrncima soli. Obično su noncancerous, ali određeni obrasci mogu biti rani znak raka.

Kalcifikacije Grudi su kalcij depoziti unutar tkiva dojke. Oni se pojavljuju kao bijele mrlje ili flecks na mamografiju, ali ne može se osjetiti za vrijeme ispita dojke.

Kalcifikacije Grudi su uobičajene na mamografiju, a oni su posebno rasprostranjen nakon menopauze. Iako grudi Kalcifikacije obično noncancerous (benigni), određeni obrasci kalcifikata – kao što su uske klastera s nepravilnim oblicima – može ukazivati ​​na rak dojke ili prekancerozne promjene u tkivu dojke.

Na mamografiju, grudi Kalcifikacije pojaviti kao macrocalcifications ili mikrokalcifikata.

Ako grudi Kalcifikacije pojaviti sumnjivo na svom početnom mamografiju, koju će biti pozvani natrag za dodatnih prikaza uvećanjem da se bliži pogled na kalcifikata. Ako je drugi mamografiju je i dalje zabrinjavajuće za rak, vaš liječnik može preporučiti biopsiju dojke kako bi bili sigurni.