izbjegavajući poremećaj rad u smjenama spavanja (SWD) na noćnu smjenu: savjeti za bolji san

 Sadržaj arhivi nakon 2 godine kako bi se osiguralo naše čitatelje mogu lako pronaći najviše pravovremene sadržaj; Da biste pronašli najnovije informacije, unesite svoju temu od interesa u našu tražilicu.

Što vatrogasci, policajci, liječnici, medicinske sestre, bolničara, tvornički radnici i uredski čišćenje osoblje imaju zajedničko? Svi oni su na rizik za poremećaj rad u smjenama spavanja. Ako radite noću ili često okretati smjene, možete podijeliti taj rizik. Rad noću ili nepravilnim smjenama može čuvati vas od uzimajući redovite Vrijeme prek koji najviše dnevne radnici uzimaju zdravo za gotovo.

Rad netradicionalne sati je češća nego što možda mislite. U razvijenim zemljama, i do 20% radnika radi ili noć ili rotirajući smjene, navodi se u uvodniku objavljenom u New England Journal of Medicine.

Uzimajući dobar noćni san ovisi o mnogo različitih čimbenika – udobnost, razinu stresa, sobne temperature – ali da se to pravo, da ste je dobio početi s osnovama i vaš madrac je prva zgrada blok za miran san; Ako ste na tržištu za novi madrac i nedavno uzeo šetati niz prolaz u posteljicu trgovine, znate da je vrtoglav niz od kojih da odaberete. Kako ćete znati koji madrac je najbolji za vas; Za početak, kaže Arya Nick Shamie, MD, izvanredni …

Iako nije svatko tko radi ak sati ima pomaka poremećaj spavanja zbog rada, puno može biti u igri. Osobe s radom u smjenama poremećajem imaju veće stope izostanaka i nezgode vezane za pospanosti od noćnih radnika bez poremećaja.

Pamćenje i sposobnost da se usredotočite se došlo do umanjenja vrijednosti, i guraju radnike koji su spavati -deprived često se razdražljivo ili depresivni, kaže Wesley Elon Fleming, MD, klinički docent na Loma Linda University i direktor Sleep Centra Orange County u južnoj Kaliforniji. Njihovi odnosi i društveni život može trpjeti, previše.

Shift radnici suočavaju potencijalne zdravstvene probleme, istraživači su otkrili. Sve u svemu, oni koji rade noću ili rotirajući smjene čini se da imaju veći rizik od čireva, inzulinske rezistencije, metaboličkog sindroma i bolesti srca.

Ako vaš posao zahtijeva da rade noćnu smjenu ili sati, osim tradicionalnog 9-5, trebate platiti zatvoriti pozornost na svoj san. Ovi savjeti vam mogu pomoći dobar san

Ludi sati na radnom mjestu?

Je Pospanost Vi ranjavanje?