Djetinjstvo središnji živčani sustav embrionalni tumori liječenje

Središnji živčani sustav (CNS) embrionalni tumori se formira u embrionalnim stanicama koje ostaju u mozgu nakon rođenja. CNS embrionalni tumori imaju tendenciju da se širi kroz likvoru (CSF) u druge dijelove mozga i leđne moždine.

Tumori mogu biti maligni (rak) ili benignih (ne rak). Većina CNS embrionalni tumori u djece su maligni. Maligni tumori mozga su vjerojatno da će brzo rasti i širiti na druge dijelove mozga. Kada tumor raste u ili pritisne na području mozga, to može zaustaviti taj dio mozga od rada onako kako treba. Benigni tumori mozga raste i pritisak na obližnjim područjima mozga. Oni su rijetko širiti na druge dijelove mozga. Oba benigni i maligni tumori mozga mogu izazvati znakove ili simptome i potrebno liječenje.

Iako je rak je rijetka u djece, tumori mozga su treći najčešći tip raka u djetinjstvu, nakon leukemije i limfoma .; Ovaj sažetak je oko liječenja primarnih tumora mozga (tumori koji započinju u mozgu). Liječenje metastatskih tumora mozga, koje počinju u drugim dijelovima tijela, a proširio na mozak, ne raspravlja u ovom sažetku .; Za više informacija o različitim vrstama mozga i leđne moždine tumora, vidjeti sažetak o djetinjstvu mozga i leđne moždine tumora Liječenje Pregled.

Tumori mozga javljaju u djece i odraslih. Tretman za odrasle može biti različita od liječenja djece. Pogledajte sažetak o Adult središnjeg živčanog sustava tumora liječenje za više informacija o liječenju odraslih.

Različiti tipovi CNS-embrionalni tumori uključuju

Većina CNS embrionalni tumori su Meduloblastome. Meduloblastome su brzorastuće tumora koji nastaju u stanicama mozga u malom mozgu. Cerebelumu se nalazi na donjem stražnjem dijelu mozga između mozga i moždanog debla. Mali mozak kontrolira pokrete, ravnotežu i držanje. Meduloblastome ponekad proširio na kosti, koštane srži, pluća ili druge dijelove tijela, ali to je rijetkost.

CNS primitivni Neuroektodermalnog tumori (CNS PNETs) su brzorastuća tumori koji obično stvaraju u moždanim stanicama u mozak. Velikog mozga je na vrhu glave i najveći dio mozga. Velikog mozga kontrolira razmišljanje, učenje, rješavanje problema, emocije, govor, čitanje, pisanje i voljnih pokreta. CNS PNETs mogu oblikovati u moždanom deblu i kralježničnoj moždini.

Postoje četiri vrste CNS PNETs

CNS neuroblastomi su vrlo rijetka vrsta neuroblastoma koji se formira u živčano tkivo iz mozga ili slojevima tkiva koje pokrivaju mozak i leđnu moždinu. CNS neuroblastomi mogu biti veliki i širiti na druge dijelove mozga ili leđne moždine.

CNS ganglioneuroblastomas su rijetki tumori koji nastaju u živčano tkivo mozga i leđne moždine. Oni se mogu oblikovati u jednom području i biti brzo raste ili oblik u više od jednog područja i biti sporo raste.

Epiteliomi su brzorastuće tumora koji se formira u moždane stanice koje oblažu tubelike prostore u mozgu i leđnoj moždini.

Ependimoblastomi su brzorastuće tumora koji nastaju u mozgu stanica sluznice Tekućina -filled mjesta u mozgu i leđnoj moždini. Oni su često formiraju u blizini trtice.

Djetinjstvo CNS atipična teratoid / rabdoidni tumor je također vrsta embrionalni tumor, ali je se tretira drugačije od drugih embrionalni tumori u djetinjstvu CNS. Pogledajte sažetak na djetinjstvo središnji živčani sustav Atipični Teratoid / rabdoidni tumor liječenje

Epifiza je maleni organ u središtu mozga. Žlijezda čini melatonina, supstance; koji pomaže kontrolirati ciklus spavanja.

Pineoblastomas formira u stanicama pinealne žlijezde i obično su maligni. Pineoblastomas su brzorastuće tumori sa stanicama koje izgledaju vrlo različite od normalnih stanica epifize. Pineoblastomas nisu vrsta CNS embrionalni tumor, ali tretman za njih je puno poput liječenja CNS embrionalni tumori.

Pineoblastoma povezan s naslijeđenim promjene u retinoblastom (RB1) gen. Dijete s urođenom obliku retinoblastom (rak od oblika u tkiva mrežnice) ima povećan rizik od pineoblastoma. Kad retinoblastom oblici u isto vrijeme kao i tumora na ili u blizini epifize, to se zove trilateralni retinoblastom. MRI (magnetska rezonanca) ispitivanja u djece s retinoblastom može otkriti pineoblastoma u ranoj fazi, kada se može uspješno liječiti.

Sve što povećava rizik od dobivanja bolesti se naziva faktor rizika. Nakon što je faktor rizika ne znači da ćete dobiti rak; nemaju faktore rizika ne znači da nećete dobiti rak. Razgovarajte s Vašeg djeteta liječniku ako mislite da vaše dijete može biti u opasnosti.

Faktori rizika za CNS embrionalni tumori uključuju ima slijedeće nasljednih bolesti

U većini slučajeva, uzrok za CNS embrionalnog tumora nije poznat.

Ovi i drugi simptomi mogu biti uzrokovani djetinjstva CNS embrionalni tumori, pineoblastomas ili drugim uvjetima. Provjerite kod Vašeg djeteta liječniku ako je Vaše dijete ima bilo koji od sljedećih

Dojenčadi i male djece s ovih tumora može biti razdražljiv ili sporo rastu. Isto tako se ne može dobro jesti i susret razvojnih događaje kao što su sjedenje, hodanje, i govori u rečenicama.

Sljedeća ispitivanja i postupci mogu se koristiti

Ako doktori da vaše dijete može imati CNS embrionalni tumor ili pineoblastoma, biopsija može biti učinjeno. Za tumora mozga, biopsija je učinjeno uklanjanjem dijela lubanje i korištenje igle za uklanjanje uzorak tkiva. Ponekad, kompjutorski vođena igla se koristi za uklanjanje uzorak tkiva. Patolog pregleda tkivo pod mikroskopom tražiti stanice raka. Ako su stanice raka pronađen, liječnik može ukloniti koliko tumor kao sigurno moguće tijekom istog zahvata. Komad lubanje obično se stavlja na mjesto nakon zahvata.

Sljedeći test može biti učinjeno na uzorku od tkiva koje se uklanja

Prognoza (mogućnost za oporavak) i mogućnosti liječenja ovisi o

Inscenacije je proces koji se koristi kako bi saznali koliko je rak postoji i ako se rak proširio. Važno je znati na pozornicu kako bi se plan liječenja.

Ne postoji standard inscenacije sustav za dječje središnjeg živčanog sustava (CNS) embrionalni tumori i pineoblastomas. Umjesto toga, liječenje ovisi o vrsti tumora i dobi djeteta (3 godine i mlađi ili stariji od 3 godine).

Meduloblastome zovu prosječni rizik kada sve od sljedećeg istinito

Meduloblastome su pozvani visoki rizik, ako se bilo što od sljedećeg istinito

Općenito, rak je više vjerojatno da će se ponoviti (vratiti) u bolesnika s tumorom visokog rizika.

Neki od testova koji se koriste za otkrivanje djetinjstvo CNS embrionalni tumori ili pineoblastomas ponavljaju nakon operacije ukloniti tumor. (Vidi poglavlje o općim podacima.) To je saznati koliko je tumor ostaje nakon operacije.

Ostali testovi i postupci mogu biti učinjeno kako bi saznali ako se rak proširio

Opetovana djetinjstvo središnjeg živčanog sustava (CNS), embrionalni tumor je tumor koji se ponavlja (vraća) poslije tretmana. Djetinjstvo CNS embrionalni tumori najčešće ponavljaju u roku od 3 godine nakon liječenja, ali se može vratiti mnogo godina kasnije. Ponavljanje djetinjstva CNS-a embrionalni tumori mogu se vratiti na istom mjestu kao i izvornog tumora i / ili na nekom drugom mjestu u mozgu ili leđnoj moždini .; CNS embrionalni tumori rijetko širiti na druge dijelove tijela.

ponavljaju tumora u djetinjstvu mozga.

Različite vrste tretmana su za djecu s centralnog živčanog sustava (CNS) embrionalni tumori. Neki tretmani su standardni (trenutno se koristi tretman), a neke su se testira u kliničkim ispitivanjima. Liječenje Kliničko ispitivanje je Istraživanje je značilo da bi poboljšali trenutni tretman ili dobiti informacije o novim tretmanima za pacijente s rakom. Kada se klinička ispitivanja pokazuju da je novi tretman je bolji od standardnih tretmana, novi tretman može postati standardni tretman.

Budući da rak u djece je rijetka, sudjeluje u kliničkom ispitivanju treba uzeti u obzir. Neka klinička ispitivanja su otvorena samo za pacijente koji nisu započeli liječenje.

Liječenje će nadzirati dječjeg onkolog, liječnik koji se specijalizirao u liječenju djece s rakom. Pedijatrijske onkolog radi s drugim pedijatrijskim zdravstvenih usluga koji su stručnjaci u liječenju djece s tumorima mozga i koji su specijalizirani za određena područja medicine. To može uključivati ​​sljedeće stručnjake

Znakovi i simptomi uzrokovani tumorom može početi prije nego što se rak dijagnosticira i nastaviti za nekoliko mjeseci ili godina. Važno je razgovarati s djetetovim liječnikom o znakovima ili simptomima uzrokovanim tumor koji se može nastaviti nakon tretmana.

Nuspojave iz liječenja raka koje počinju tijekom ili nakon liječenja i dalje mjesecima ili godinama nazivaju kasne učinke. Kasni učinci liječenja raka mogu uključivati ​​sljedeće

Djeca s meduloblastom dijagnozom mogu imati određene probleme nakon operacije ili terapije zračenjem, kao što su promjene u sposobnost da misle, uče, i obratite pozornost. Također, sindrom malog mozga mutiranje se mogu pojaviti nakon operacije. Znakovi ovog sindroma uključuju sljedeće

Neki kasni učinci mogu se liječiti ili kontrolirati. Važno je razgovarati s djetetovim liječnikom o liječenju raka posljedice mogu imati na Vaše dijete. (Vidjeti sažetak na kasni učinci liječenja za Childhood Cancer za više informacija).

Kirurgija se koristi za dijagnosticiranje i liječenje djetinjstva CNS embrionalni tumor kao što je opisano u odjeljku Opće informacije o ovom sažetku.

Čak i ako liječnik uklanja sve rak koji se može vidjeti u vrijeme operacije, neki pacijenti mogu dati kemoterapije i / ili terapije zračenjem nakon operacije ubiti stanice raka koje su lijevo. Liječenje dobio nakon operacije, kako bi smanjili rizik da se rak će se vratiti, se zove adjuvantna terapija.

Radioterapija je liječenje raka koja koristi visoko-energetske x-zrake ili druge vrste zračenja ubiti stanice raka ili ih zadržati iz raste. Postoje dvije vrste zracenja. Vanjska radioterapija koristi stroj izvan tijela za slanje prema zračenje raka. Unutarnja radioterapija koristi radioaktivne tvari zapečaćene u iglice, sjemenke, žice, ili kateteri koji su smješteni izravno u ili blizu raka.

Radioterapija u mozgu mogu utjecati na rast i razvoj kod djece. Iz tog razloga, klinička ispitivanja proučavaju nove načine davanja zračenje koje može imati manje nuspojava od standardnih metoda. Za djetinjstvo CNS-embrionalni tumori, terapija zračenjem može se dati na sljedeće načine

Način zračenje je dao ovisi o vrsti raka koji se liječi.

Budući da radioterapija može utjecati na rast i razvoj mozga kod djece, posebno djece koja su tri ili manje godina, kemoterapija se može dati odgoditi ili smanjiti potrebu za terapijom zračenjem.

Kemoterapija je liječenje raka koja koristi droge zaustaviti rast stanica raka, ili ubijajući stanice ili ih zaustaviti od podjele. Kad kemoterapija se uzima kroz usta ili ubrizgava u venu ili mišić, lijekovi ulaze u krvotok i može doći do stanice raka u cijelom tijelu (sistemske kemoterapije). Kad kemoterapija se stavlja direktno u likvoru, organ, ili šupljine tijela kao što su trbuh, lijekovi uglavnom utječe na stanice raka na tim područjima (regionalne kemoterapija). Kombinirana kemoterapija je liječenje pomoću više od jednog lijeka protiv karcinoma. Način kemoterapije je dao ovisi o vrsti raka koji se liječi.

Redovni lijekovi doza protiv raka given by usta ili vene za liječenje tumora središnjeg živčanog sustava ne može prijeći krvno-moždanu barijeru i ući u tekućinu koja okružuje mozak i leđnu moždinu. Umjesto toga, lijek protiv karcinoma se ubrizgava u prostor tekućinom punjene ubiti stanice raka koje su možda tamo šire. To se zove intratekalno ili intraventrikularno kemoterapija. Povećati intratekalna kemoterapije. Antitumorski lijekovi se ubrizgava u intrahekalno prostora, što je prostor koji drži cerebrospinalne tekućine (CSF, prikazani u plavom). Postoje dva različita načina da to učinite. U jednom smjeru, što je prikazano u gornjem dijelu slike je ubrizgati lijekova u Ommaya rezervoar (spremnik obliku kupole koja je stavljena na kožu tijekom operacije, drži lijekove kao što su protok kroz mali cijev u mozak ). Na drugi način, što je prikazano u donjem dijelu slike je kako bi se uvelo droga izravno u CSF-a u donjem dijelu kralježnice, nakon malog području na donjem dijelu leđa je utrnulog.

Visoke doze kemoterapije s spašavanja matičnih stanica je način davanja visokih doza kemoterapije i zamjena krvne -forming stanice uništene u liječenju raka. Matične stanice (nezrelih krvnih stanica) se uklanjaju iz krvi ili koštane srži pacijenta ili donora su smrznuti i pohranjeni. Nakon završetka kemoterapije, pohranjena matične stanice su odmrznuti i dati natrag u pacijenta kroz infuziju. Ove reinfundiranih matične stanice rastu u (i vraćanje) tijela krvnih stanica.

Ciljana terapija je vrsta liječenja koja koristi droge ili drugih tvari za napad na stanice raka. Ciljane terapije obično uzrokuju manje štete na normalne stanice od kemoterapije ili radioterapija učiniti.

inhibitore prijenosa signala je vrsta ciljane terapije se koristi za liječenje recidiv meduloblastoma. Prijenos signala inhibitori blokiraju signale koji se prenose iz jedne molekule na drugu unutar stanice. Blokiranje ove signale može ubiti stanice raka. Vismodegib je vrsta inhibitora prijenosa signala.

Informacije o kliničkim ispitivanjima je dostupan od ovog foruma.

Za neke pacijente, sudjeluje u kliničkom ispitivanju mogu biti najbolji izbor liječenja. Klinička ispitivanja su dio procesa istraživanja raka. Klinička ispitivanja su učinili kako bi saznali ako novi tretmani raka su sigurni i učinkoviti ili bolje od standardnih tretmana.

Mnogi od današnjih standardnih tretmana za rak su na temelju ranijih kliničkih ispitivanja. Pacijenti koji sudjeluju u kliničkom ispitivanju mogu dobiti standardni tretman ili biti među prvima koji će dobiti novu terapiju.

Pacijenti koji sudjeluju u kliničkim ispitivanjima također pomoći poboljšati način na koji rak tretirat će se u budućnosti. Čak i kada klinička ispitivanja ne dovode do učinkovite novih metoda liječenja, oni često odgovoriti na važna pitanja i pomoći pomaknuti istraživanja naprijed.

Neki klinička ispitivanja su samo pacijente koji još nisu primili tretman. Drugi pokusi ispitivanja tretmani za pacijente čiji rak nije stečen bolji. Tu su i klinička istraživanja koja ispituju nove načine kako zaustaviti rak od ponavljajućih (vraća) ili smanjiti nuspojave liječenja raka.

Klinička ispitivanja odvijaju se u mnogim dijelovima zemlje. Pogledajte odjeljak mogućnosti liječenja koje slijedi za linkove na trenutni tretman kliničkih ispitivanja. Oni su preuzeti iz popisa kliničkim ispitivanjima.

Neki od testova koje su učinili za dijagnozu raka ili da saznate fazi raka može se ponoviti. (Vidi odjeljak Opće informacije za popis testova.) Neki testovi će se ponoviti kako bi vidjeli koliko dobro radi liječenja. Odluku o tome treba li nastaviti, promijeniti ili prekinuti liječenje može se temeljiti na rezultatima tih testova. To se ponekad naziva ponovno uprizorenje.

Neki od slikovnih testova će i dalje biti učinjeno s vremena na vrijeme nakon što je liječenje završilo. Rezultati ovih testova mogu pokazati da li Vaše dijete je stanje promijenilo, ili ako je tumor na mozgu je recurred (vratiti). Ako imaging testovi pokazuju abnormalnog tkiva u mozgu, biopsija može biti učinjeno kako bi saznali ako je tkivo se sastoji od mrtvih stanica tumora ili ako su nove stanice raka raste. Ovi testovi se ponekad naziva follow-up ispitivanja ili pregleda.

U novodijagnosticiranih djetinjstva meduloblastoma, sam tumor nije tretirana. Dijete je možda dobila lijekove ili terapiju za ublažavanje znakove ili simptome uzrokovane tumorom.

Djeca starija od 3 godine s prosječnim rizikom meduloblastom

Standardni tretman Prosječna rizika meduloblastom u djece starije od 3 godine uključuje sljedeće

Djeca starija od 3 godine s visoko rizičnom meduloblastom

Standardni tretman visokog rizika meduloblastom u djece starije od 3 godine uključuje sljedeće

Djeca u dobi od 3 godine i mlađe

Standardni tretman meduloblastom u djece u dobi od 3 godine i mlađi je

Ostali tretmani koji se mogu dati nakon operacije uključuju sljedeće

Liječenje meduloblastom u djece u dobi od 3 godine i mlađi često je u kliničkom ispitivanju. Klinička ispitivanja proučavaju nove kombinacije kemoterapije, uz spašavanje matičnih stanica.

liječi meduloblastoma djetinjstva.

Kod tek dijagnosticiranih djetinjstvu središnjeg živčanog sustava (CNS), primitivni neuroektodermalni tumor, sam tumor nije tretirana. Dijete je možda dobila lijekove ili terapiju za ublažavanje simptoma uzrokovanih tumora.

Djeca starija od 3 godine

Standardni tretman CNS primitivni Neuroektodermalnog tumora u djece starije od 3 godine je

Djeca u dobi od 3 godine i mlađe

Standardni tretman CNS primitivni Neuroektodermalnog tumora u djece u dobi od 3 godine i mlađi je

Ostali tretmani koji se mogu dati nakon operacije uključuju sljedeće

Liječenje CNS primitivni Neuroektodermalnog tumora u djece u dobi od 3 godine i mlađi često je u kliničkom ispitivanju. Klinička ispitivanja proučavaju nove kombinacije kemoterapije, uz spašavanje matičnih stanica.

liječi djetinjstva supratentorial primitivni neuroektodermalni tumor.

U novodijagnosticiranih djetinjstva medulloepithelioma i ependymoblastoma, sama tumor nije tretirana. Dijete je možda dobila lijekove ili terapiju za ublažavanje simptoma uzrokovanih tumora.

Djeca starija od 3 godine

Standardni tretman medulloepithelioma i ependymoblastoma u djece starije od 3 godine uključuje sljedeće

Djeca u dobi od 3 godine i mlađe

Standardni tretman medulloepithelioma i ependymoblastoma u djece u dobi od 3 godine i mlađi obuhvaća sljedeće

Liječenje medulloepithelioma i ependymoblastoma u djece u dobi od 3 godine i mlađi često je u kliničkom ispitivanju.

djetinjstvo ependymoblastoma i dijete medulloepithelioma.

U novodijagnosticiranih djetinjstva pineoblastoma, sama tumor nije tretirana. Dijete je možda dobila lijekove ili terapiju za ublažavanje simptoma uzrokovanih tumora.

Djeca starija od 3 godine

Standardni tretman pineoblastoma u djece starije od 3 godine uključuje sljedeće

Djeca u dobi od 3 godine i mlađe

Standardni tretman pineoblastoma u djece u dobi od 3 godine i mlađi uključuje sljedeće

liječi pineoblastoma djetinjstva.

Liječenje središnjeg živčanog sustava (CNS) embrionalni tumori i pineoblastoma koje se ponavljaju (vratiti) ovisi o

Liječenje povratne djetinjstva CNS-embrionalni tumori i pineoblastomas mogu uključivati ​​sljedeće

ponavljaju iz djetinjstva na središnji živčani sustav embrionalni tumor.

Za više informacija o djetinjstvu središnjeg živčanog sustava embrionalni tumor, pogledajte sljedeće

Ovaj sažetak informacija rak ima aktualne podatke o liječenju dječjeg središnjeg živčanog sustava embrionalni tumori. To je značilo da informira i pomogne pacijentima, obiteljima i njegovateljima.

pedijatrijske Liječenje Uredništvo.

Kliničko ispitivanje je studija odgovoriti na neke znanstvene teme, kao što su hoće li jedan tretman je bolji od drugog. Suđenja su na temelju prošlih studija i naučenoga u laboratoriju. Svaka rasprava odgovara određena znanstvena pitanja kako bi se pronašli nove i bolje načine za pomoć oboljelima od raka. Tijekom liječenja kliničkih ispitivanja, prikupljaju se podaci o učincima novog tretmana i koliko dobro to radi. Ako je kliničko ispitivanje pokazuje da je novi tretman je bolji od jednog koji se trenutno koristi, novi tretman može postati “standard”. Pacijenti svibanj ištanje to misliti o koji sudjeluju u kliničkom ispitivanju. Neka klinička ispitivanja su otvorena samo za pacijente koji nisu započeli liječenje.

Pedijatrijska Liječenje Uredništvo. Djetinjstvo središnji živčani sustav embrionalni tumori tretman. Bethesda, MD: / vrste / mozak / pacijent / dijete-CNS-embrionalni-treatment-. , [PMID: 26389401]