djetinjstvo nefrotski sindrom

Nefrotski sindrom djetinjstvo

Što je djetinjstvo nefrotski sindrom?

Što je djetinjstvo nefrotski sindrom ?; Koji su bubrezi i što im je činiti ?; Što uzrokuje djetinjstva nefrotski sindrom ?; Koja djeca imaju veću vjerojatnost za razvoj djetinjstva nefrotski sindrom ?; Koji su znakovi i simptomi u djetinjstvu nefrotski sindrom ?; Koje su komplikacije u djece nefrotski sindrom ?; Kako je djetinjstvo nefrotski sindrom dijagnosticira ?; Kako se liječi u djetinjstvu nefrotski sindrom ?; Kako djetinjstva nefrotski sindrom se spriječiti ?; Jedenje, Dijeta, i prehranu; Zapamtite;

Mnoge organizacije pružaju podršku pacijenata i zdravstvenih djelatnika. Pogledajte cijeli popis bubrega i urološki bolesti organizacija. (PDF, 345 KB)

Djetinjstvo nefrotski sindrom nije bolest sama po sebi; naprotiv, to je skupina simptoma koji

Kada su bubrezi oštećeni, protein albumin, obično se nalazi u krvi propuštaju se u urinu. Proteini su velike, složene molekule koje obavljaju niz važnih funkcija u organizmu.

Dvije vrste djetinjstva nefrotski sindrom

Koji su bubrezi i što im je činiti?

Pružatelja zdravstvene njege može se odnositi dijete s nefrotski sindrom u nefrolog-liječnik koji se specijalizirao u liječenju bolesti bubrega. Dijete treba vidjeti pedijatrijsku nefrolog, koji ima posebnu obuku da se brine o problemima bubrega u djece, ako je to moguće. Međutim, u mnogim dijelovima zemlje, pedijatrijski nefrologa su u kratkom opskrbe, tako da dijete možda morati putovati. Ako putujete nije moguće, neki nefrologa koji liječe odrasli također mogu tretirati djecu.

ukazuju bubreg šteta, osobito oštećenja glomerula, male jedinice u bubregu, gdje se krv filtrira; rezultirati izdavanjem previše proteina iz tijela u mokraći

primarne najčešći tip djetinjstva nefrotski sindrom, koji počinje u bubrezima i odnosi se samo na bubrege; sekundarna-sindrom je uzrokovan drugim bolestima

Bubrezi su dva u obliku zrna organi, svaki veličine šake. Oni se nalaze neposredno ispod rebara, a jedan sa svake strane kralježnice. Svaki dan, bubrezi filtriraju oko 120 do 150 litre krvi za proizvodnju oko 1 do 2 litre urina, sastavljenih od otpada i dodatne tekućine. Djeca proizvoditi manje urina od odraslih, a količina proizvedene ovisi o njihovoj dobi. Urin teče iz bubrega u mokraćni mjehur kroz cijevi nazivaju uretera. Je mjehur pohranjuje urin. Kada se mokraćni mjehur prazni, urin izlazi iz tijela kroz cijev zove uretra, koji se nalazi na dnu mjehura.

Urin teče iz bubrega u mokraćni mjehur kroz cijevi nazivaju uretera.

Bubrezi rade na mikroskopskoj razini. Bubreg nije jedan veliki filter. Svaki bubreg je sastavljena od oko milijun filtriranje jedinica zove nephrons. Svaki nefrona filteri malu količinu krvi. Nefrona uključuje filtar, koji se zove glomerula, i cjevčicu. U nephrons djeluju kroz postupak u dva koraka. Glomerula omogućuje tekućinu i otpadne tvari prolaze kroz njega; Međutim, ona sprečava krvnih stanica i velikih molekula, uglavnom proteine, od donošenja. Filtrirane tekućina zatim prolazi kroz tubula, koja šalje potrebne minerale natrag u krvotok i uklanja otpad.

“Focal” znači da samo neki od glomerula postati ožiljcima .; “Segmentima” označava oštećenje utječe samo dio pojedinog glomerula.

Svaki bubreg je sastavljena od oko milijun filtriranje jedinica zove nephrons. Svaki nefrona filteri malu količinu krvi. Nefrona uključuje filtar, koji se zove glomerula, i cjevčicu.

dijabetes, stanje koje nastaje kada tijelo ne može koristiti glukozom vrsta šećera-normalno; Henoch-schönleinova purpura, bolest koja uzrokuje male krvne žile u tijelu postati upaljene i propuštanje; hepatitis, upala jetre uzrokovana virusom; virus humane imunodeficijencije (HIV), virus koji mijenja imunološki sustav; lupusa, autoimuna bolest koja se javlja kada tijelo napada vlastite imunološki sustav; malariju, bolest krvi koja se prenosi od komaraca; streptokokne infekcije, infekcija koja nastaje kada bakterije koje uzrokuju strep grla ili infekcija kože liječi

Dok je idiopatska ili nepoznata, bolesti su najčešći uzrok primarne djetinjstva nefrotski sindrom, istraživači su povezali neke bolesti i neke specifične genetske promjene koje oštećuju bubrege s primarni djetinjstva nefrotski sindrom.

Uzrok sekundarne djetinjstva nefrotski sindrom je u podlozi bolesti ili infekcije. Zove primarna bolest, to je to bolest ili infekcija koja uzrokuje promjene u funkciji bubrega koje može dovesti do sekundarne djetinjstvu nefrotski sindrom.

Kongenitalne bolesti-bolesti koje su prisutne pri rođenju-može također uzrokovati djetinjstva nefrotski sindrom.

Što uzrokuje djetinjstva nefrotski sindrom?

Sljedeće bolesti su različite vrste idiopatska djetinjstva nefrotski sindrom

Neki od uobičajenih bolesti koje mogu izazvati sekundarne djetinjstva nefrotski sindrom uključuju

Ostali uzroci sekundarne djetinjstva nefrotski sindrom može uključivati ​​određene lijekove, kao što je aspirin, ibuprofen ili druge nesteroidne protuupalne lijekove, i izloženost kemikalijama, kao što su živa i litija.

Kongenitalna nefrotski sindrom je rijetka i pogađa dojenčad u prva 3 mjeseca života. 2. Ova vrsta nefrotički sindrom, se ponekad naziva i infantilni nefrotski sindrom, može biti uzrokovana

Više informacija o podlozi bolesti ili infekcija koje uzrokuju promjene u funkciji bubrega je u theernment zdravstvenoj temi, glomerularna bolesti.

U slučajevima primarni djetinjstva nefrotski sindrom za koji je uzrok idiopatska, znanstvenici ne mogu točno odrediti što djeca imaju veću vjerojatnost da razviju sindrom. Međutim, kao istraživači i dalje proučavati vezu između genetike i djetinjstva nefrotski sindrom, on svibanj biti moguće predvidjeti sindrom za neke djece.

Djeca su više vjerojatno da će razviti sekundarni djetinjstva nefrotski sindrom, ako se

Znakovi i simptomi u djetinjstvu nefrotski sindrom mogu uključivati

Osim toga, neka djeca s nefrotski sindrom može imati

Koja djeca imaju veću vjerojatnost za razvoj djetinjstva nefrotski sindrom?

Komplikacije u djetinjstvu nefrotski sindrom mogu uključivati

naslijeđena genetska oštećenja, koji su problemi prenose s roditelja na dijete putem gena; Infekcije u vrijeme rođenja

imaju bolesti koje mogu oštetiti bubrege; poduzeti određene lijekove; razviti određene vrste infekcija

edema oteklina, najčešće u nogama, stopalima, ili gležnjeva, a rjeđe u rukama i licu; albuminurija-Kada dijete urin ima visoke razine albumina; hipoalbuminemiju-kada je djetetova krv ima nisku razinu albumina; hiperlipidemija-kada djetetovi kolesterola u krvi i masnoća razina viša od normalne

krv u mokraći; simptomi infekcije, kao što su povišena temperatura, pospanost, razdražljivost, ili bolovi u trbuhu; gubitak apetita; proljev; visoki krvni tlak

infekcija. Kada su bubrezi oštećeni, dijete je više vjerojatno da će razviti infekcije, jer tijelo gubi proteine ​​koji inače štite od infekcija. zdravstvenih usluga će propisati lijekove za liječenje infekcija. Djeca s djetinjstvu nefrotski sindrom trebao primiti pneumokoka cjepivo i godišnje cjepivima protiv gripe kako bi se spriječilo one infekcije. Djeca također trebaju primiti dobi-odgovarajuće cijepljenje, iako zdravstveni radnik može odgoditi određena živa cjepiva, dok je dijete uzimanje određenih lijekova .; Krvni ugrušci. Krvni ugrušci mogu blokirati protok krvi i kisika kroz krvne žile bilo gdje u tijelu. Dijete je više vjerojatno da će razviti ugrušaka kada on ili ona gubi proteine ​​kroz urin. Davatelj zdravstvene zaštite će tretirati krvnih ugrušaka u krvi razrjeđivanje lijekova .; visoki kolesterol u krvi. Kad albumina curi u mokraći, razina albumina u kap krvi. Jetra ima više albumin kako bi se za niske razine u krvi. Istovremeno, jetra ima više kolesterola. Ponekad djeca mogu trebati liječenje lijekovima za snižavanje razine kolesterola u krvi.

Koji su znakovi i simptomi u djetinjstvu nefrotski sindrom?

Pružatelja zdravstvene njege dijagnosticira djetinjstva nefrotski sindrom s

medicinski i obiteljske povijesti; fizički ispit; testovi urina; test krvi; ultrazvuk bubrega; biopsija bubrega

ispituje dječjeg tijela; slavine na određenim područjima djetetova tijela

Primarni djetinjstvo nefrotski sindrom: lijekovi; Sekundarni djetinjstvo nefrotski sindrom: liječiti osnovni bolest ili bolesti; kongenitalne nefrotski sindrom: lijekovi, kirurgija za uklanjanje jednog ili oba bubrega i transplantacija

ciklofosfamid; mikofenolat (CellCept, lijeka Myfortic); ciklosporin; takrolimus (Hecoria, Prograf)

Uzimajući medicinsku i obiteljsku povijest je jedna od prvih stvari koje pružatelj zdravstvene zaštite može učiniti kako bi se dijagnosticirati djetinjstva nefrotski sindrom.

propisivanje antibiotika za infekcije; podešavanje lijekove za liječenje lupus, HIV, ili dijabetes; mijenjanje ili prestanak lijekove za koje je poznato da uzrokuju sekundarne djetinjstva nefrotski sindrom

Fizički ispit može pomoći u dijagnosticiranju djetinjstva nefrotski sindrom. Tijekom fizičkog pregleda, usluga zdravstvene zaštite najčešće

Pružatelja zdravstvene njege može odrediti ove urina kako bi se utvrdilo je li dijete ima oštećenje bubrega od djetinjstva nefrotski sindrom.

Mjerna šipka test za albumin. Test Šipka za provjeru provedeno na uzorku urina može otkriti prisutnost albumina u urinu, što bi moglo značiti oštećenje bubrega. Dijete ili skrbnik prikuplja uzorak urina u posebnoj posudi. Za test, medicinska sestra ili tehničar stavlja strip kemijski tretirane papira, zove šipku, u uzorku urina djeteta. Mrlje na mijenjaju boju Šipka za mjerenje razine kada albumina je prisutan u mokraći.

Urin omjer albumin za kreatinin. Davatelj zdravstvene zaštite koristi ovu mjeru za procjenu količine albumina prošao u mokraći tijekom 24 sata. Dijete daje uzorak urina tijekom imenovanja kod davatelja zdravstvene zaštite. Kreatinin je otpadni produkt filtrira u bubrezima i prošao u mokraći. Visoka urina albumin za kreatinina Omjer ukazuje da su bubrezi propuštaju velike količine albumina u urinu.

Test krvi uključuje vađenja krvi u uredu zdravstvenog usluga ili komercijalnog objekta i slanje uzorka u laboratorij na analizu. U laboratoriju testira uzorak za procjenu koliko je krvi bubrezi filtriraju svaku minutu, zove se glomerularna stopa filtracije procjenjuje, ili EGFR. Rezultati ispitivanja pomažu pružatelj zdravstvene skrbi odrediti količinu oštećenja bubrega. zdravstvenih usluga može narediti i druge krvne pretrage kako bi se utvrdilo osnovne bolesti koje mogu biti uzrok djetinjstva nefrotski sindrom.

Koje su komplikacije u djece nefrotski sindrom?

albumina injekcije kako bi se za albumin izgubljen u mokraći; diuretici kako bi se uklonili dodatni fluid koji uzrokuje oticanje, antibiotici za liječenje prve znakove infekcije; hormona rasta za promicanje rasta i pomoći kosti zrele; uklanjanje jednog ili oba bubrega smanjiti gubitak albumina u urinu; dijaliza umjetno filtrirati otpad iz krvi, ako bubrezi ne uspiju

Ultrazvuk koristi uređaj, pod nazivom sonda, koja se odbija siguran, bezbolan zvučne valove off organe stvoriti sliku o njihovoj strukturi. Posebno obučeni tehničar obavlja postupak u uredu zdravstvenog usluga, ambulantno centar, ili u bolnicu. Radiolog-liječnik koji se specijalizirao za medicinske slike-interpretira slike da vidi da li bubrezi izgleda normalno; dijete ne treba anestezija.

Kako je djetinjstvo nefrotski sindrom dijagnosticira?

Biopsija je postupak koji uključuje uzimanje mali komad bubrežnog tkiva za ispitivanje pod mikroskopom. Pružatelja zdravstvene njege obavlja biopsija u ambulantno centru ili bolnici. Davatelj zdravstvene zaštite će dati djetetu sedaciju i lokalni anestetik; Međutim, u nekim slučajevima, dijete će zahtijevati opću anesteziju. Patolog-liječnik koji se specijalizirao za dijagnosticiranje bolesti-ispituje tkiva u laboratoriju. Test može pomoći u dijagnosticiranju djetinjstva nefrotski sindrom.

ograničavanje količine natrija, često od soli, oni se u svakom danu; smanjuje količinu tekućine popiju svaki dan; jede prehrane s malo zasićenih masti i kolesterola pomoći kontroli povišene razine kolesterola

Kada pružatelj zdravstvene skrbi sumnja dijete ima minimalnu bolest promjena, on ili ona često počinje liječenje s lijekovima bez izvođenja biopsije. Ako je lijek djelotvoran, dijete ne treba biopsija. U većini slučajeva, liječnik će ne izvodi biopsija na djecu mlađu od 12 godina, osim ako on ili ona misli da je još jedna bolest je uzrok.

Kako se liječi djetinjstvo nefrotski sindrom?

Kako djetinjstva nefrotski sindrom spriječiti?

zdravstvenih usluga će odlučiti kako liječiti djetinjstva nefrotski sindrom ovisno o vrsti

zdravstvenih usluga liječenje idiopatske djetinjstva nefrotski sindrom s nekoliko vrsta lijekova koji kontroliraju imunološki sustav, izvadite dodatnu tekućinu, a niži krvni tlak.

zdravstvenih usluga liječenje sekundarnog djetinjstva nefrotski sindrom obradom temeljni uzrok primarne bolesti. Na primjer, liječnik će možda liječenje djece od strane

Iako liječenje temeljni uzrok, pružatelj zdravstvene skrbi također će liječiti dijete za poboljšanje ili vratiti funkciju bubrega s istim lijekovima koji se koriste za liječenje primarne djetinjstva nefrotski sindrom.

Caretakers trebali bi bili sigurni da djeca poduzeti sve propisane lijekove i slijedite plan liječenja preporučio svojim pružateljima zdravstvenih usluga.

Više informacija o određenim tretmanima za sekundarni djetinjstva nefrotski sindrom je u theernment zdravstvene teme, glomerularne bolesti.

Jelo, Dijeta i prehrana

Istraživači su otkrili da lijekovi nisu učinkoviti u liječenju prirođenih nefrotski sindrom, te da će većina djece potrebna transplantacija bubrega od vremena oni su 2 ili 3 godine. Transplantacija bubrega je kirurgija staviti zdrav bubreg od nekoga tko je upravo umro ili živog davatelja, najčešće člana obitelji, u tijelu čovjeka da preuzme posao pokvarenog bubrega. Da bi dijete zdravo do transplantacije, pružatelj zdravstvene skrbi mogu preporučiti slijedeće

Zapamtite

Resursi

Više informacija nalazi se u theernment zdravstvene teme, liječenje metodama za Zatajenje bubrega u djece.

Istraživači nisu pronašli način da se spriječi djetinjstva nefrotski sindrom, kada se uzrok je idiopatska ili kongenitalna.

Djeca koja imaju nefrotski sindrom svibanj morati napraviti promjene u njihovoj prehrani, kao što su

Roditelji ili skrbnici trebali razgovarati s davatelja usluga zdravstvene zaštite djeteta prije donošenja bilo kakve promjene u djetetovu prehranu.

Više informacija nalazi se u theernment zdravstvenoj temi, prehrana za kronične bubrežne bolesti u djece.

National Kidney Foundation; Djeca s kroničnom bolesti bubrega: Savjeti za roditelje; www.kidney.org/atoz/content/childckdtips.cfm

Obitelj Focus newsletter; www.kidney.org/patients/pfc/backissues.cfm

Vodič poslodavaca; www.kidney.org/atoz/content/employersguide.cfm

Nemours KidsHealth Website; Kada vaše dijete ima kronične bubrežne bolesti; www.kidshealth.org/parent/medical/kidney/chronic_kidney_disease.html

Što je Deal dijalizom ?; www.kidshealth.org/kid/feel_better/things/dialysis.html

Nephkids; Cyber-podršku grupe; www.cybernephrology.ualberta.ca/nephkids

Velika mreža za Organ Sharing; Transplantaciju organa: Što svako dijete treba znati; www.unos.org/docs/WEKNTK.pdf (PDF, 393 KB) *

US Department of Health and Human Services, centara za Medicare i Medicaid Services; Medicare Pokrivenost dijalizu bubrega i bubrega transplantiranog usluge; www.medicare / Publikacije / Pubovi / pdf / 10128.pdf (PDF, 1.080 KB) *

US Social Security Administration; Prednosti za djecu s invaliditetom; www.socialsecurity / pubovi / EN-05-10026.pdf (PDF, 413 KB) *

Nacionalni institut za dijabetes i probavne i bubrežne bolesti intervencija) i druge komponente theernment du) provesti i podržati istraživanje mnogih bolesti i stanja.

Što su, a oni su za vas ?; dio kliničkih istraživanja, a na srcu svih medicinskih napredaka. pogledajte nove načine da spriječi, otkrije ili liječenje bolesti. Istraživači također koriste gledati na druge aspekte skrbi, kao što je poboljšanje kvalitete života za osobe s kroničnim bolestima. Saznajte jesu li prava stvar za vas.

Što su otvoreni ?; koji su trenutno otvoreni i zapošljavanje može se vidjeti na www.ClinicalTrials.

Ove informacije mogu sadržavati sadržaje o lijekovima i kada su poduzete kako je propisano, uvjete oni tretiraju. Kada se priprema, taj sadržaj uključen dostupni najnovije informacije. Za ažuriranja ili pitanja u vezi svih lijekova, obratite US Food and Drug Administration besplatni na 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) ili posjetiti wwwernment. Konzultirajte svog liječnika za više informacija.

U.S.ernment ne prihvaća nikakvu prednost ni određeni komercijalni proizvod ili poduzeće. Trgovina, vlasničke ili nazivi tvrtki koji se pojavljuju u ovom dokumentu služe samo zato što su oni smatraju potrebnim u kontekstu informacija. Ako se proizvod ne spominje, izostavljanje ne znači, ili znači da je proizvod zadovoljava.

Theernment zahvaljuje; Barbara Fivush, MD, i Kathy udarcima, MD, American Society of Pediatric nefrologiju (ASPN), Tej Mattoo, MD, William Primack, dr Joseph Flynn, MD, Ira Davis, MD, Ann Guillott, MD, Steve Alexander, MD, Deborah Kees-Folts, MD, Alicia Neu, MD, Steve Wassner, MD, John Brandt, MD i Manju Chandra, MD, svi članovi odbora ASPN Clinical poslove, Frederick Kaskel, MD, Ph.D., i Sharon Andreoli, MD, ASPN

rujan 2014

ukazuju bubreg šteta, osobito oštećenja glomerula, male jedinice u bubregu, gdje se krv filtrira; rezultirati izdavanjem previše proteina iz tijela u mokraći

primarne najčešći tip djetinjstva nefrotski sindrom, koji počinje u bubrezima i odnosi se samo na bubrege; sekundarna-sindrom je uzrokovan drugim bolestima

edema oteklina, najčešće u nogama, stopalima, ili gležnjeva, a rjeđe u rukama i licu; albuminurija-Kada dijete urin ima visoke razine albumina; hipoalbuminemiju-kada je djetetova krv ima nisku razinu albumina; hiperlipidemija-kada djetetovi kolesterola u krvi i masnoća razina viša od normalne

Primarni djetinjstvo nefrotski sindrom: lijekovi; Sekundarni djetinjstvo nefrotski sindrom: liječiti osnovni bolest ili bolesti; kongenitalne nefrotski sindrom: lijekovi, kirurgija za uklanjanje jednog ili oba bubrega, ili transplantacija