Coly-mycin m

Terapijski Klasa: Antibiotik

Koristi za Coly-Mycin M

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost kolistimetat injekcije u djece.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost kolistimetat injekcije u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne problema s bubrezima, što može zahtijevati prilagodbu u dozi za bolesnika koji su primali injekcije kolistimetat.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prije uporabe Coly-Mycin M

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže kolistimetat. To ne može biti specifičan za Coly-Mycin M. Molimo pročitajte pažljivo.

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vi ili vaše dijete dati ovaj lijek. Ovaj lijek se može dati kroz iglu stavlja u jednu od vena ili kao metak u vaš mišića.

Ponekad to lijek će se upotrijebiti za stvaranje maglice (disanja stroj). Pacijent će udisati u pluća za liječenje infekcije. Kada se koristi na taj način, lijek bi trebao biti mješoviti pravo prije nego što ga stavite u raspršivaču za liječenje disanje. Morate odbaciti svaku preostalu tekući lijek koji se ne koristi. Ne koristite pre-miješani tekući lijek koji je bio pohranjen za bilo koju duljinu vremena za Vaše liječenje disanje. Ako ste kupili pre-miješani tekući lijek u apoteci, bacite ga. Pitajte svog ljekarnika ili liječnika za upute o tome kako miješati lijekove za liječenje disanje. Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite se svom liječniku.

Ako se simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana, ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Kolistimetat injekcija može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu ili da su ukočenost i bockanje senzacija u rukama, nogama i stopalima. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu ili nemaju normalne osjećaje u svojim rukama i nogama. Ako ti simptomi su posebno dosadan, provjerite sa svojim liječnikom.

Ozbiljni problemi s disanjem mogu se pojaviti nakon što je pucao iz ovog lijeka ući u jedan od svojih mišića. Nazovite svog liječnika odmah ako Vi ili Vaše dijete imate bilo kakve promjene u vašem disanju nakon što primite ovaj lijek.

Kolistimetat injekcija može izazvati proljev, au nekim slučajevima to može biti teška. Ne uzimajte nikakve lijekove za liječenje proljeva bez konzultacije sa svojim liječnikom. Proljev lijekovi mogu napraviti proljev gore ili ga traje duže. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome ili ako blagi proljev i dalje, ili se pogoršava, provjerite sa svojim liječnikom.

Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate krvavu mokraću, smanjenje učestalosti ili količini urina, povećanje krvnog tlaka, povećana žeđ, gubitak apetita, u donjem dijelu leđa ili sa strane bol, mučnina; oticanje lica, prstiju ili potkoljenicama; problematičnom disanju, neuobičajen umor ili slabost, povraćanje, ili debljanje.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Pravilna uporaba kolistimetat

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Gram negativne infekcija penicilina g kalij, kolistimetat, Pfizerpen

Mjere opreza Dok putem Coly-Mycin M

Coly-Mycin M nuspojave

Coly Mycin M (kolistimetat)