colazal

Terapijski Klasa: Gastrointestinalni Agent

Koristi za Colazal

Kemijski Klasa: salicilata, Non-Aspirin

Balsalazid djeluje u crijevima (crijeva), kako bi se smanjila upalu i druge simptome bolesti.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke balzalazid kapsula u djece mlađe od 5 godina. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke balzalazid tablete u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Prije Korištenje Colazal

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost balzalazid u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati problema u krvi (npr neutropenija, pancitopenija) i dobne bolesti bubrega, što može zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju balsalazid.

Studije u žena dojenja su pokazala štetne učinke za dojenčad. Alternativa ovim lijekovima treba propisati ili bi trebali prestati dojiti dok koristite ovaj lijek.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže balsalazid. To ne može biti specifična za Colazal. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. Nemojte ga uzimati češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. Također, ne prestati uzimati ovaj lijek bez konzultacije sa svojim liječnikom.

Vi svibanj uzeti ovaj lijek sa ili bez hrane. Također, obavijestite svog liječnika ako ste na low-natrij dijeta.

Ako ne može progutati kapsulu, možete ga otvoriti i sipati lijek u maloj količini prazne. Ta se smjesa miješa dobro i odmah progutati. Ne da smjesa za buduću uporabu.

Ne mijenjajte na drugi brand, bez konzultacije sa svojim liječnikom. Broj kapsula ili tableta koje uzimaju ovisi o brandu i snage medicine. Ako napunite svoj lijek i to izgleda drugačije, provjerite sa svojim ljekarnikom.

Nastavite uzimati ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se početi osjećati bolje nakon nekoliko dana. Ne propustite niti doze.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Pravilna uporaba balzalazid

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li ovaj lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga uzme. Krvi i urina može biti potrebno da provjerite za bilo neželjenih učinaka.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate trbuhu ili bol u želucu, krvavi proljev, grčevi, groznica, glavobolja ili osip dok koristite ovaj lijek. To mogu biti simptomi stanja koje se naziva akutna netolerancija sindrom mesalamin inducirana.

Ako se simptomi ne poboljšaju ili ako oni postanu još gore, provjerite sa svojim liječnikom.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Mjere opreza tijekom korištenja Colazal

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Colazal nuspojave

Colazal (balzalazid)

Ulceroznog kolitisa, Active hidrokortizon aktualna, budesonid, sulfasalazin, Lialda, Asacol mesalamin, Pentasa, Proctozone HC, Delzicol, Canasa, balzalazid, Proctosol-HC

Ulceroznog kolitisa prednizon, Humira®, deksametazon, hidrokortizon površinsko, budesonid, azatioprin, Decadron, sulfasalazin, Remicade, Lialda, ciklosporin