cobicistat (oralnim putem) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Ovaj lijek dolazi s uputi o lijeku. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. to pročitao opet svaki put kada napuniti svoj recept u slučaju da je nova informacija. Te bi trebao razgovarati sa svojim liječnikom ako imate bilo kakvih pitanja.

Ovaj lijek treba uzimati s hranom.

Nemojte mijenjati dozu ili prestati uzimati ovaj lijek bez provjere najprije sa svojim liječnikom. Kada vaš opskrbu ovog lijeka je nizak, obratite se svom liječniku ili ljekarniku prije vremena. Ne dozvolite sebi da ponestane ovog lijeka.

Ako ste i vi uzimanje antacid koji sadrži aluminij ili magnezij, uzmi ga najmanje 2 sata prije ili nakon cobicistat s atazanavira. Pitajte svog liječnika ili ljekarnika prije uzimanja bilo koje druge lijekove za želudac ili žgaravica.

skladištenje

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Ako propustite dozu cobicistat s atazanavira ili danmavir za manje od 12 sati, uzmite propuštenu dozu cobicistat s atazanavira ili danmavir odmah. Međutim, ako ste propustili dozu cobicistat s atazanavira ili danmavir za više od 12 sati, čekati i sljedeću dozu uzmite u svom uobičajeno vrijeme. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Nemojte koristiti ovaj lijek ako je brtva na boci je slomljen ili nedostaje. Držite bočicu čvrsto zatvorena. Držite lijekove u originalnoj bočici koju su dobili u ljekarni.