clindacin p aktualna

Terapijski Klasa: protiv akni

Koristi za Clindacin P

Kemijski Klasa: linkosamidnih

Klindamicin je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Studije na ovaj lijek je učinjeno samo u odraslih bolesnika, a nema konkretne informacije uspoređuju korištenje ovog lijeka u djece do 12 godina starosti sa uporabu u drugim dobnim skupinama.

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba. Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje ovog lijeka u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama, ovaj lijek se ne očekuje da će izazvati različite nuspojave ili problema u starijih ljudi nego u mlađih odraslih osoba.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Prije Korištenje Clindacin P

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže klindamicin. To ne može biti specifični za Clindacin P. Molimo pročitajte pažljivo.

Prije nanošenja ovog lijeka, temeljito isperite zahvaćene dijelove tijela toplom vodom i sapunom, dobro isperite i osušite.

Kod primjene lijeka, koristite dovoljno za pokrivanje zahvaćeno područje olako. Te bi trebao primijeniti lijek za cijelo područje obično pogođeni akni, a ne samo na sebe prištića. To će vam pomoći zadržati nove prištiće od izbijati.

Trebali biste izbjegavati pranje acne pogođenih područja prečesto. To može isušiti vašu kožu i učiniti vaš acne gori. Pranje s blagim, blag sapun 2 ili 3 puta dnevno bi trebalo biti dovoljno, osim ako imate masnu kožu. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Aktuelno klindamicin neće izliječiti vaše acne. Međutim, kako bi održali svoje akne pod kontrolom, i dalje koristiti ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se simptomi počnu jasno da se nakon nekoliko dana. Možda ćete morati nastaviti koristiti ovaj lijek svaki dan mjesecima ili čak i više u nekim slučajevima. Ako prestanete uzimati ovaj lijek prerano, simptomi bolesti se mogu vratiti. Važno je da ne propustite bilo doze.

Za pacijente koji koriste lokalnu oblik pjena klindamicina

Za pacijente koji koriste obrazac tematska rješenja klindamicin

Za pacijente koji koriste lokalnu oblik suspenzija hidrosimetilceluloza

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, primjenjuju se u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Pravilno korištenje klindamicina

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Ako vaš acne ne popravi u roku od 6 tjedana, ili ako se pogorša, provjerite sa svojim liječnikom. Međutim, liječenje akni može potrajati i do 8 do 12 tjedana prije pune poboljšanje se vidi.

Ako je liječnik odredio neki drugi lijek koji se primjenjuje na kožu uz ovaj lijek, to je najbolje da ih primijeniti u različitim vremenima. To može pomoći zadržati kožu od postaje previše iritira. Isto tako, ako se lijekovi koriste na ili u blizini isto vrijeme, oni možda neće raditi ispravno.

Za pacijente koji koriste obrazac tematska rješenja klindamicin

U nekih bolesnika, klindamicin može uzrokovati dijareju.

Možete nastaviti koristiti kozmetiku (make-up), dok koristite ovaj lijek za akne. Međutim, to je najbolje koristiti samo “voda-base” kozmetiku. Također, to je najbolje da ne koriste kozmetiku previše teško ili previše često. Oni mogu učiniti vaš acne gori. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Mjere opreza Dok putem Clindacin P

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Clindacin P nuspojave

Clindacin P (klindamicin tematska)

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Akne doksiciklin, klindamicin aktualna, eritromicin aktualna, tetraciklin aktualna, minociklin, Accutane, tretinoin tematska

Bakterijski vaginitis metronidazol, klindamicin aktualna, Cleocin, tinidazol, MetroGel-vaginalni, octena kiselina tematska

Perioralni dermatitis metronidazol aktualna, klindamicin aktualna, MetroGel, acne tretman, Cleocin T, benzoil peroksid aktualna, Clindagel, MetroCream

 ili se pridružiti grupi podrške Clindacin P za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.