cis sumpora koloid oralni, put nije primjenjivo

Tehnecij Tc 99m sumpor koloid je radiološki. Radiofarmaceutika su radioaktivni agensi, koji se mogu koristiti za pronaći i liječenje određenih bolesti ili da se proučavati djelovanje tjelesnih organa.

Koristi za CIS sumpora Koloidna

Tehnecij Tc 99m sumpora koloid se koristi kako bi vaš liječnik vidi sliku svojih jednjaka, želuca i pluća kako bi vidjeli koliko dobro rade. Ovaj lijek se koristi za pomoć u dijagnosticiranju bolesti gastroezofagealnog refluksa i plućne aspiracije.

Ovaj lijek treba dati samo ili pod izravnim nadzorom liječnika s specijalističku obuku u nuklearnoj medicini.

Pri odlučivanju da koristite dijagnostički test, sve rizike testa mora se odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Također, i druge stvari mogu utjecati na rezultate ispitivanja. Za ovaj test, u nastavku treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost tehnecij Tc 99m sumpora koloida u djece.

Iako primjerene studije o odnosu života na učinke tehnecij Tc 99m sumpora koloida nisu izvršene u starijih stanovnika, nema gerijatrijske specifični problemi su dokumentirani do danas.

Istraživanja ukazuju na to da je ovaj lijek može izmijeniti proizvodnje ili sastav mlijeka. Ako alternativa ovim lijekovima nije propisana, trebali pratiti dijete za nuspojave i adekvatan unos mlijeka.

Prije cis Sumporni koloidnih

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje ovog dijagnostičkog testa. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže tehnecij TC 99m sulfurcolloid. To ne može biti specifični za Cis sumpora Koloidna. Molimo pročitajte pažljivo.

Liječnik ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vi ili vaše dijete dati ovaj lijek u bolnici ili klinici. Ovaj lijek se daje na usta ili putem nazogastrične sonde.

Ako ovaj lijek se daje djeci na usta, to bi trebao biti u kombinaciji s hranjenja mlijekom. Ako je to lijek daje djeci pomoću nazogastrične cijevi, primjenjuje se u želucu, a zatim slijedi s dekstroze ili mliječni hranjenja.

Vrlo je važno da Vaš liječnik vas ili vaše dijete provjeriti usko dok primate ovaj lijek. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete i dalje ga koristiti.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljna vrsta alergijske reakcije zovu anafilaksija. Anafilaksija zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Najozbiljnije znakovi ove reakcije su vrlo brzo ili nepravilno disanje, hvatajući dah, teško disanje, ili nesvjesticu. Ostali znakovi mogu uključivati ​​promjene u boji kože lica, vrlo brzo, ali nepravilan rad srca ili pulsom, Grozd-kao oteklina na koži, i natečenost ili otekline kapaka i oko očiju. Ako se pojave ove nuspojave, dobiti hitnu pomoć odjednom.

Vi svibanj biti izloženi zračenju kada se daje ovaj lijek. To također može povećati rizik da imaju rak (osobito u djece). Razgovarajte sa svojim liječnikom ako ste vi ili vaše dijete imate pitanja u vezi toga.

Ako ste žena koja može zatrudnjeti, postupci imaging mora obaviti u roku od 10 dana nakon početka svog mjesečnog razdoblja ili test na trudnoću treba obaviti u roku od 48 sata prije postupka.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Pravilno korištenje TEHNECIJUMA tc 99m sulfurcolloid

Mjere opreza Dok putem cis Sumporni koloidnih

Cis Sumpor Koloidni nuspojave