ciprofloksacin licencirani za liječenje plućnom kugom

pozadina

Istraživanje Advance

Na temelju podataka iz theernment, intervencija) nedavno je licencirana antibiotik ciprofloksacin spriječiti i liječiti plućnom kugom-najmanjeg zajedničkog, ali najozbiljniji oblik bolesti i septikemijsku kuga uzrokovana Yesinia pestis bacteria.ernment odobrila je prvi antibiotik, levofloksacin, u travnju 2012. godine .ernment također nedavno odobrila treći antibiotik, moksifloksacin, korištenjem istog modela životinja razvila theernment, za liječenje plućni i sepsom kugu.

Ono što je zanimljivo o theernment odobrenjima je da su ti antibiotici nisu stvoreni ili inicijalno odobren za liječenje kuge, ali za ciprofloksacin i levofloksacin, theernment podržan istraživanja pomogla potvrđuju njihovu dodatnu učinkovitost. Sva tri lijekovi smatraju antibiotika širokog spektra, što znači da se učinkovito ubijaju bakterije koje uzrokuju respiratorne, kože, mokraćnog, crijevne i druge vrste infekcija.

Značaj

U posljednjih nekoliko godina, theernment podupire životinjske studije variousernment odobreni antibiotika kako bi se utvrdilo da li su učinkoviti protiv zaraznih bolesti, osim onih za koje su napravljeni. Budući da je tako malo tretmani dostupni su za plućne kuge, što utječe na pluća i može dovesti do prijenosa kapljično, postalo prioritet testiranje.

Već više od desetljeća, theernment Zavod za mikrobiologiju i infektivne bolesti je podržala i pomogla razviti životinjskih modela kako bi se utvrdilo kako su različiti sustavi apsorbiraju i podnose antibiotike i da li su ti antibiotici su učinkoviti tretmani protiv raznih bakterijskih izazove. Uz plućne kuge, na primjer, projekt je također testiran licenciranih antibiotike protiv tularemije i antraksa.

Nakon što je prošireni izbor licenciranih tretmana jača i dodaje dubinu sustava javnog zdravstva, posebno u velikim epidemijama u kojem dostupnost liječenje može biti ograničena.