chymopapain ubrizgavanje

Terapijski Klasa: Gastrointestinalni Agent

Koristi za chymopapain

Farmakološka Klasa: proteolitički enzim

Vrlo rijetko, korištenje chymopapain može uzrokovati ozbiljne nuspojave, uključujući paralizu nogu ili smrti. Još jedna opasna nuspojava chymopapain injekcije je teška alergijska reakcija zove anafilaksija. Ova nuspojava se pojavljuje u manje od 1% bolesnika koji su primali lijek, ali to se događa češće u žena nego u muškaraca. Prije primanja chymopapain, trebali raspravljati o njegovu uporabu, kao i mogućnost anafilaksije ili drugih ozbiljnih nuspojava, sa svojim liječnikom.

Chymopapain injekcije se daju samo u bolnici, obično u operacijskoj sali, vaš kirurg.

chymopapain bila dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Prodaja i distribucija chymopapain bila prekinuta u SAD-u 27. siječnja 2003. godine.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za chymopapain, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na chymopapain ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije Korištenje chymopapain

Studije o chymopapain su učinili samo u odraslih bolesnika, a nema konkretne informacije uspoređuju korištenje chymopapain u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje chymopapain u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje chymopapain. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Doza chymopapain će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze chymopapain. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Vrlo rijetko, korištenje chymopapain izazvao ozbiljne nuspojave, uključujući paralizu nogu ili smrti. Također, chymopapain može uzrokovati opasne alergijske reakcije, posebno kod žena.

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Ostale nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Bol i grčenje mišića u donjem dijelu leđa može trajati nekoliko dana nakon što ste primili chymopapain. Ukočenost ili bol u leđima može trajati nekoliko mjeseci. Ostale nuspojave mogu otići nakon kratkog vremena. Međutim, provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su dosadan

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Dostupnost Otkazani Otkazani

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Pravilna uporaba chymopapain

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

chymopapain nuspojave

chymopapain