cervikalna displazija: je li rak?

Ne vrata maternice displazija nije rak. Izraz označava da abnormalne stanice se nalazi na površinu cerviksa.

Cervikalna displazija može biti u rasponu od blage do teške, ovisno o izgledu abnormalnih stanica. Displazija mogla otići na svoju ruku, ili, rijetko, moglo razviti u rak. Drugi izraz za displaziju cerviksa intraepitelna neoplazija cerviksa.

Testovi za određivanje ozbiljnost displaziju cerviksa

Nakon nepravilnost otkrije na Papa-testa, liječnik može preporučiti više testova, uključujući

Liječenje i praćenje za displaziju cerviksa

Kolposkopija je pregled vrata maternice, rodnice i vulve, koristeći povećalo instrument. Tijekom kolposkopije, vaš liječnik može odrediti gdje abnormalne stanice rastu i stupanj abnormalnosti. Uzorak stanica (biopsija) može se uzeti za ispitivanje.

Često, s blagim displazije, bez liječenje je potrebno. U većini slučajeva, blaga displazija rješava po sebi i ne postanu kancerogene. Vaš liječnik može preporučiti praćenje u godini za provjeru dodatnih promjena.

Ako imate ozbiljne displazija, vaš liječnik može preporučiti liječenje, kao što je operacija ili drugih postupaka za uklanjanje abnormalne stanice.

Bilo da imate jaka ili slaba displazija, to je vjerojatno vaš liječnik će preporučiti Pap i testiranje na HPV u godinu dana pratiti vaše stanje i provjeriti recidiva displazija. Ako imate negativan Papa test i HPV test u tom imenovanju, vaš liječnik može preporučiti nastavak Papa testa i HPV testiranje svake tri godine.

S

posjetite svog liječnika