ceftolozane i tazobactam intravensku

Terapijski Klasa: Antibiotik Kombinacija

Koristi za ceftolozane i tazobactam

Farmakološka Klasa: Cephalosporin

Ceftolozane i tazobactam kombinacija je antibiotik koji pripada skupini lijekova poznatih kao cefalosporini i inhibitora beta-laktamaza. Djeluje tako što ubija bakterije i spriječava njihov rast. Međutim, ceftolozane i tazobactam neće raditi za prehlade, gripe ili drugih virusnih infekcija.

ceftolozane i tazobactam treba dati samo ili pod izravnim nadzorom liječnika.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ceftolozane i tazobactam, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ceftolozane i tazobactam ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke ceftolozane i tazobactam injekciju u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost ceftolozane i tazobactam injekciju u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati neželjene učinke i dobne problema s bubrezima, što može zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju ceftolozane i tazobactam injekciju.

Prije uporabe ceftolozane i tazobactam

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje ceftolozane i tazobactam. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ceftolozane i tazobactam u bolnici. ceftolozane i tazobactam se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena. Lijek se mora ubrizgati polagano, tako da vaš IV cijev će morati ostati na mjestu 1 sat.

Vaš liječnik će provjeriti vaš napredak usko dok primate ceftolozane i tazobactam. Ovo je kako bi bili sigurni da je infekcija raščisti u potpunosti. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

ceftolozane i tazobactam mogu uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije, što može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako imate svrbež, osip, promuklost, problema s disanjem, problema s gutanjem, ili bilo oticanje svojim rukama, lice, ili usta nakon što ste primili ceftolozane i tazobactam.

Ceftolozane i tazobactam kombinacija može izazvati proljev, au nekim slučajevima to može biti teška. To se može dogoditi 2 ili više mjeseci nakon prestanka primanja ceftolozane i tazobactam. Ne uzimajte nikakve lijekove za liječenje proljeva bez konzultacije sa svojim liječnikom. Proljev lijekovi mogu napraviti proljev gore ili ga traje duže. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome ili ako blagi proljev nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Pravilna uporaba ceftolozane i tazobactam

Infekcije mokraćnog sustava ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, Augmentin, levaquin, levofloksacin, Bactrim, Macrobid, nitrofurantoin, sulfametoksazol / trimetoprim, ceftriakson

Intraabdominalna infekcija ciprofloksacin, metronidazol, klindamicin, Flagyl, ceftriakson, gentamicin, Rocephin, ampicilin, Avelox, Zosyn, tobramicin

 ili se priključiti ceftolozane / tazobactam grupu podrške za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.

Mjere opreza za vrijeme uporabe ceftolozane i tazobactam

ceftolozane i tazobactam nuspojave

ceftolozane / tazobactam