cefadroksil

Terapijski Klasa: Antibiotik

Koristi za cefadroksil

Farmakološka Klasa: 1. generacija Cephalosporin

cefadroksil je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za cefadroksil, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na cefadroksil ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost cefadroksil u djece.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost cefadroksil u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne problema s bubrezima, što može zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju cefadroksil.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Prije Korištenje cefadroksil

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate cefadroksil, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći cefadroksil s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje cefadroksil. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi cefadroksil samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Vi ili Vaše dijete može potrajati cefadroksil sa ili bez hrane.

Protresti oralni tekući dobro prije svake uporabe. Izmjerite medicine s izrazitom mjernu žlicu, oralni šprice, ili medicine kupa. Prosječno kućanstvo žličica ne može održati odgovarajuću količinu tekućine.

Nastavite koristiti cefadroksil za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se osjećate bolje nakon prvih nekoliko doza. Vaš infekcija ne može razjasniti ako prestanete upotrebljavati lijek prerano.

Doza cefadroksil biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze cefadroksil. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu cefadroksil, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Spremite oralni tekućinu u hladnjak. Bacite neiskorišteni lijek nakon 14 dana.

Ako su vaši simptomi ili vašeg djeteta simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana, ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Cefadroksil može izazvati proljev, au nekim slučajevima to može biti teška. Nemojte uzimati bilo koji lijek ili dati lijek za vaše dijete za liječenje proljeva bez konzultacije sa svojim liječnikom. Proljev lijekovi mogu napraviti proljev gore ili ga traje duže. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome ili ako blagi proljev nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Pravilna uporaba cefadroksil

Prije ili Vaše dijete imate bilo kakve medicinske testove, recite liječniku zadužen da koristite cefadroksil. Rezultati nekih testova može utjecati cefadroksil.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Mjere opreza tijekom korištenja cefadroksil

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Izgled i struktura Infekcija ciprofloksacin, azitromicin, Augmentin, Zithromax, cefdinir

Kože ili Soft Tissue Infekcija ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

Infekcije mokraćnog sustava ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, Augmentin, levaquin

Gornjih dišnih puteva infekcije amoksicilin, doksiciklin, azitromicin, Augmentin, cefaleksin, Bactrim

cefadroksil nuspojave

cefadroksil