catapres-TTS-3

Terapijski Klasa: središnji živčani sustav Agent

Koristi za catapres-TTS-3

Farmakološka Klasa: Alpha-2 adrenergički agonist

Klonidin pripada skupini lijekova pod nazivom antihipertenziva. Ona radi u mozgu promijeniti neke od živčanih impulsa. Kao rezultat toga, krvne žile opuštanje i krv prolazi kroz njih lakše, što snižava krvni tlak. Kad je krvni tlak se spušta, količina krvi i kisika ide prema srcu povećava.

Ovaj lijek neće izliječiti visoki krvni tlak, ali to ne pomaže kontrolirati ga. Stoga, morate i dalje ga koristiti prema uputama, ako očekujete da ćete sniziti krvni tlak i zadržati ga. Možda ćete morati da se visok krvni tlak lijek za ostatak svog života.

Kapvay® tablete s produljenim oslobađanjem se primijeniti sami ili zajedno s drugim lijekovima u liječenju nedostatka pažnje poremećaja hiperaktivnosti (ADHD). Djeluje tako što povećava pažnju i smanjuje nemir u djece i odraslih koji su pretjerano aktivni, ne mogu se koncentrirati za jako dugo, ili su jednostavno rastreseni i impulzivan. Ovaj lijek se koristi kao dio cjelokupnog programa liječenja koja uključuje i socijalnu, obrazovnu i psihološku terapiju.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, klonidin koristi se u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Prije uporabe catapres-TTS-3

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke klonidin u djece mlađe od 18 godina i Kapvay® tablete s produljenim oslobađanjem u djece mlađe od 6 godina. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke klonidin gerijatrijskih bolesnika. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne srčane ili bubrežne probleme koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju klonidin.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost Nexiclon ™ XR suspenzija s produljenim oslobađanjem i tableta u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne srčane ili bubrežne probleme koji mogu zahtijevati prilagodbu u dozi za bolesnika koji su primali ovaj lijek.

Istraživanja ukazuju na to da je ovaj lijek može izmijeniti proizvodnje ili sastav mlijeka. Ako alternativa ovim lijekovima nije propisana, trebali pratiti dijete za nuspojave i adekvatan unos mlijeka.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže klonidin. To ne može biti specifični za catapres-TTS-3. Molimo pročitajte pažljivo.

Vaš liječnik će vam reći koliko ovog lijeka koristiti i koliko često. Vaš doza se treba mijenjati nekoliko puta, kako bi saznali ono što najbolje radi za vas. Nemojte koristiti više lijekova i češće nego što vam liječnik ne kaže da ga koristiti.

Osim uporabe ovog lijeka, liječenje za svoje visokog krvnog tlaka može uključivati ​​kontrolu težine i promjene u vrstama hrane koju jedete, posebno hranu visoke u natrij (sol). Vaš liječnik će vam reći koje su to najvažnije za vas. Trebali biste provjeriti sa svojim liječnikom prije nego promjenu prehrane.

Mnogi pacijenti koji imaju visok krvni pritisak neće primijetiti nikakve znakove problema. U stvari, mnogi mogu osjećati normalno. Vrlo je važno da se lijek točno prema uputama i da zadržite svoje obveze sa svojim liječnikom, čak i ako se osjećate dobro.

Imajte na umu da je ovaj lijek neće izliječiti visoki krvni tlak, ali to ne pomaže kontrolirati ga. Stoga, morate i dalje ga koristiti prema uputama, ako očekujete da ćete sniziti krvni tlak i zadržati ga. Možda ćete morati da se visok krvni tlak lijek za ostatak svog života. Ako visoki krvni tlak ne liječi, može dovesti do ozbiljnih problema kao što su zatajenje srca, bolesti krvnih žila, moždanog udara ili bolesti bubrega.

Progutajte tabletu cijelu produljenim oslobađanjem. Nemojte rezati, lomiti ili žvakati ga. Vi svibanj uzeti tabletu sa ili bez hrane.

Klonidin tablete s produljenim oslobađanjem funkcionira drugačije nego klonidin tableta s trenutnim otpuštanjem. Ne uključujte od tableta extended-release na tablete s trenutnim oslobađanjem, osim ako vam liječnik ne kaže da.

Pravilna uporaba klonidin

Za pacijente koji koriste oralnu suspenziju s produljenim oslobađanjem

Koristite samo brand ovog lijeka da je vaš liječnik propisao. Različite marke možda neće raditi na isti način.

Ovaj lijek obično dolazi s uputi o lijeku. pažljivo ih pročitajte i provjerite da li ih razumjeti prije uzimanja ovog lijeka. Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite se svom liječniku.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Ako ste propustili više od jedne doze klonidin tableta, provjerite sa svojim liječnikom odmah. Ako vaše tijelo prolazi bez ove lijek za predugo, vaš krvni tlak može ići do vrlo visoke razine i uzrokovati ozbiljne nuspojave.

Ako propustite dozu klonidin tableta s produljenim oslobađanjem, preskočite propuštenu dozu i uzmite sljedeću dozu kao što je planirano. Ne dvostruko dozu.

Mjere opreza za vrijeme uporabe catapres-TTS-3

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek djeluje. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru bilo kakvih neželjenih učinaka.

Nemojte prekidati ili prestati uzimati ovaj lijek bez konzultacije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjiti količinu uzimate prije zaustavljanja u potpunosti. Vaš krvni tlak može pogoršati kada se lijek naglo stao, što može uzrokovati ozbiljne nuspojave.

Pobrinite se da imate dovoljno klonidin na ruku da traje kroz vikende, praznike ili godišnje odmore. Vi ne bi trebali propustiti nikakve doze. Vi svibanj ištanje to pitati svog liječnika za drugi pisani recept za klonidin nositi u novčaniku ili torbici. Možete ga napuni, ako vam ponestane medicine kada ste daleko od kuće.

Catapres-TTS-3 Nuspojave

Catapres-TTS (klonidin)

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke. Trebali biste izbjegavati over-the-counter [OTC] lijekove za kontrolu apetita, astme, prehlada, kašalj, peludna groznica, ili problema sa sinusima, jer oni mogu povisiti krvni tlak.

Klonidin će dodati na učinke alkohola i drugih središnji živčani sustav (SŽS) za umirenje. CNS depresije su lijekovi koji usporavaju živčani sustav i može uzrokovati pospanost. Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijek za peludna groznica, alergije ili prehlade, sedativi za smirenje, ili spava medicina, recept bol lijek ili droga; barbiturati ili lijek za napadaje, relaksaciju mišića ili anestetici, uključujući i neke stomatološke anestetika. Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od gore dok koristite ovaj lijek.

Klonidin može uzrokovati neke ljude da postanu pospano ili manje oprezan nego što su inače. To je više vjerojatno da će se dogoditi kada počnete da ga uzeti ili kada se poveća količina lijeka koju uzimate. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako niste na oprezu.

Prije bilo kakvog zahvata (uključujući dentalnu kirurgiju) ili hitne liječenje, recite liječniku ili zubaru, zadužen da koristite ovaj lijek.

Ovaj lijek može uzrokovati suhoću očiju. Ako nosite kontaktne leće, to može biti problem za vas. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako nosite kontaktne leće, i razgovarati o tome kako liječiti suhoću.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestice mogu pojaviti nakon što se ovaj lijek, pogotovo kada bi se iznenada iz ležećeg ili sjedećeg položaja. Ustajanje polako mogu pomoći, ali ako se problem nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestica a također je više vjerojatno da će doći ako se pije alkohol, stalak za dugo vremena, vježbe, ili ako je vruće. Dok uzimate klonidin, budite oprezni ograničiti količinu alkohola koju pijete. Također, koristite dodatnu brigu da ne dehidrirati ili pregrije tijekom vježbe ili vrućina ili ako mora stajati duže vrijeme.

Ako se razvije osip, osip, ili bilo alergijske reakcije na ovaj lijek, prestati uzimati lijek i provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće.

Klonidin može uzrokovati suhoću usta. Za privremeno olakšanje, koristite bez šećera bombona ili guma, rastopiti komadići leda u ustima, ili koristite zamjenu sline. Međutim, ako je vaša usta i dalje osjećaju suho za više od 2 tjedna, provjerite sa svojim liječnikom ili stomatologa. Nastavljajući suhoća usta može povećati šanse za bolesti zuba, uključujući i karijesa, bolesti desni i gljivičnih infekcija.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Visoki krvni tlak lizinopril, amlodipin, metoprolol, hidroklorotiazid, losartan, furosemid, atenolol, Lasix Norvasc, Diovan, valsartan, enalapril, Toprol-XL, Benicar, Cozaar, Lopressor, Bystolic, irbesartana, Vasotec, Avapro, hidroklorotiazid / lizinopril, Dyazide , Zestril®

 ili se pridružiti grupi podrške catapres-TTS za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.