carnitor

Terapijski Klasa: Amino Acid Supplement

Koristi za Carnitor

Karnitina dolazi u dva oblika. Levocarnitine (L-karnitin) ne treba miješati s D, L-karnitin obliku (označen kao “vitamin B T” ‘). Samo je L-oblik karnitina se koristi od strane tijela za liječenje ozbiljan nedostatak karnitina. D, L-oblik ne pomaže tijelu korištenje masti, a čak može ometati i uzrokovati nedostatak levocarnitine.

Određeni levocarnitine proizvodi su posebno odobren od strane US Food and Drug Administration za medicinsku uporabu i dostupni su samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako se to uporaba nije uključen u označavanje proizvoda, levocarnitine koristi u nekih bolesnika sa slijedećim medicinskim stanjem

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje levocarnitine u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama, ovaj dodatak prehrani ne očekuje se da će izazvati različite nuspojave ili probleme u djece nego u odraslih.

Nema specifične informacije uspoređuju korištenje levocarnitine u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama, no, ovaj lijek se ne očekuje da će izazvati različite nuspojave ili problema u starijih ljudi nego u mlađih odraslih osoba.

Prije Korištenje Carnitor

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže levocarnitine. To ne može biti specifična za Carnitor. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi levocarnitine sa ili neposredno nakon obroka. Isto tako, ako ga uzimati u obliku tekućine, pijte ga sporo. To će biti manje vjerojatno da će uznemiriti želudac ako ga na taj način uzeti. Tekući oblik može se uzeti sami ili otopljeni u piće ili druge tekuće hrane.

Ovaj lijek je također manje vjerojatno da će izazvati neželjene učinke kada postoji stalna količina u krvi. Ako uzimate više od jedne doze dnevno, uzmite dozu na ravnomjerno raspoređeni puta tijekom dana. Doza se na razmaku od barem 3 do 4 sata odvojeno. Ako vam je potrebna pomoć u planiranju najbolje vrijeme da se vaš lijek, provjerite sa svojim liječnikom.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ne mijenjajte marke ili oblika doziranja levocarnitine bez konzultacije sa svojim liječnikom. Različiti proizvodi možda neće raditi na isti način. Ako napunite svoj lijek i to izgleda drugačije, provjerite sa svojim ljekarnikom.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Uzimajući doza preblizu može povećati želuca uzrujani.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Ne mijenjajte marke ili oblika doziranja levocarnitine bez konzultacije sa svojim liječnikom. Različiti proizvodi možda neće raditi na isti način. Ako napunite svoj lijek i to izgleda drugačije, provjerite sa svojim ljekarnikom.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Pravilna uporaba levocarnitine

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Mjere opreza tijekom korištenja Carnitor

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Karnitin Nedostatak L-karnitin, levocarnitine

Carnitor nuspojave

Carnitor (levocarnitine)