capastat sulfat

Koristite kapreomicin u bolesnika s bubrežnom insuficijencijom ili preexisting slušnog oštećenja s velikim oprezom, te opasnosti od dodatnog gledaoci oštećenja ili ozljeda bubrega treba odvagnuti prednosti biti izvedeni iz terapije. Istovremena primjena drugih parenteralne antituberkulozna sredstva koja imaju slične, a ponekad i nepovratni toksične učinke, osobito na slušni i bubrežne funkcije, nije preporučljivo. Koristite s nonantituberculosis lijekovi koji ototoxic ili nefrotoksični potencijal treba provoditi samo s velikim oprezom. nije utvrđena sigurnost kapreomicin u trudnoći i kod pedijatrijskih bolesnika.

Koristi za Capastat sulfata

Terapijski Klasa: antituberkulotika

Kemijski Klasa: aminoglikozidom

Da bi se jasno svoj tuberkuloze (TB) u potpunosti, morate nastaviti uzimati ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se osjećate bolje. Ovo je vrlo važno. Također je važno da ne propustite bilo doze.

Kapreomicin je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Studije na ovaj lijek je učinjeno samo u odraslih bolesnika, a nema konkretne informacije uspoređuju korištenje kapreomicin u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Prije Korištenje Capastat Sulfat

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje kapreomicin u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti, vrlo je važno da zadržite uzimati ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se početi osjećati bolje nakon nekoliko tjedana. Možda ćete morati da ga koristiti svaki dan za sve dok 1-2 ili više godina. Ako prestanete uzimati ovaj lijek prerano, simptomi bolesti se mogu vratiti.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

Pravilna uporaba Capastat sulfata

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Tuberkuloza, Active ciprofloksacin, levaquin, levofloksacin, Avelox, rifampin, izoniazid, moksifloksacin, amikacin, etambutol, streptomicin, gatifloksacin, pirazinamid, Floxin, kanamicin, Tequin, Amikin, etionamid, Rifadin, izoniazid / rifampin, cikloserin, izoniazid / pirazinamid / rifampin rifapentin

 ili se pridružiti grupi podrške Capastat sulfat za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.

Capastat sulfatom nuspojave

Capastat sulfat (kapreomicin)